Helyi közélet

2017.02.15. 11:11

A legnagyobb slágereit is elhozza a kocsonyafarsangra az Unisex

Miskolc - Félig-meddig hazajön már Miskolcra a helyi énekessel felálló 20 éves zenekar.

Miskolc - Félig-meddig hazajön már Miskolcra a helyi énekessel felálló 20 éves zenekar.

A hétvégén újra a kocsonyáról szól majd minden Miskolcon, hiszen ismét elstartol a Becherowka Miskolci Kocsonya Farsang. Idén sem lesz hiány fellépőkben, a három színpadon összesen több mint negyven zenekar és énekes lép a közönség elé.

Viki nagyon tehetséges lány, gyorsan beilleszkedett. Erdélyi László

Énekes a kocsonyafarsangról

Február 17-én pénteken, 19 órától a Városház téri színpadon az idén 20 éves jubileumát ünneplő Unisex ad koncertet. A fellépésüknek pedig külön apropót ad, hogy a zenekar énekese éppen egy éve a miskolci Szécsi Viktória, akit pedig pontosan a tavalyi kocsonyafarsangon fedezett fel a zenekar „magának”, és kért fel a feladatra.

Szécsi Vikivel készült interjúnkat néhány hónapja már olvashatták olvasóink, a tehetséges miskolci lány elég korán színpadra került mint énekes, majd az Akvarell nevű formációban találkozhatott vele a helyi közönség. A jelenleg is létező zenekarral a tavalyi kocsonyafarsangon lépett fel éppen, ahol az Unisex gitárosa hangosított.

Annyira megragadta a tehetséges lány színpadi produkciója, hogy már a koncert után beszélt vele, és meghívta egy próbára, ahol aztán az egész zenekart azonnal meggyőzte, így felkérték, hogy legyen az énekesük.

Gyorsan beilleszkedett

Mivel Viki már a fővárosban él, így nem volt akadálya, hogy az ismert zenekar tagja legyen, aminek Erdélyi László, az Unisex alapítója és vezetője is nagyon örül.

– Viki egy nagyon tehetséges lány, aki elsőre sem ijedt meg a színpadon, az eltelt egy év alatt pedig rengeteget tanult, fejlődött, és nagyon gyorsan illeszkedett be a bandába.

A zenekar az új énekesnővel tavaly már számtalan koncertet adott, többet megyénkben is, és nagyon jó visszajelzéseket kaptak. Idén a húszéves jubileum alkalmából több újdonsággal is készülnek.

– Jelenleg elég sokat vagyunk stúdióban, hiszen új dalok készülnek, készültek.

Így megszületett az első nóta, Kell a világ címmel, amely már Vikinek íródott. A zenéjét a noxos Harmath Szabolcs, míg a szöveget a Bon Bonnak is dolgozó Duba Gábor szerezte – mondja Erdélyi Laci.

Klip februárban

Idén négy dalt és két klipet tervez kiadni az Unisex, az első kisfilm még február folyamán érkezik majd. A második nóta különlegessége, hogy a szövegét Péter Szabó Szilvia, a Nox egykori énekesnője írta.

A kocsonyafarsangos fellépésre elsősorban gyorsabb, pörgősebb dalokkal készül a zenekar, semmit sem bízva a véletlenre.

– Szabadtéri, téli koncertről van szó, így szeretnénk kicsit megmozgatni, megtáncoltatni a közönséget, hogy senki ne fázzon. Szeretünk Miskolcra jönni, itt mindig szívesen lépünk közönség elé, különösen várjuk a kocsonyafarsangot, ami egy nagyon jó kis rendezvény – teszi hozzá Erdélyi Laci.

Hozzátette: a téli koncertek számukra is kihívást jelentenek, így ők sem igen ácsorognak egy helyben, bár az Unisex egyébként is nagyon attraktív a színpadon.


Névjegy: Unisex

Az együttest Erdélyi László alapította 1997-ben, ami rengeteg változáson ment keresztül, mire elnyerte mai formáját. Első nagy sikereit Szekeres Adriennel érte el, az első albumról öt dalt is játszottak, játszanak a rádiók: Szebb holnap, Mindenre készen, Száguldj velem, Úgy szeress, Itt a nyár újra. Az eltel húsz évben több énekes és tagcserével is számtalan slágert adtak a magyar könnyűzenei életnek.

Jelenlegi felállás:

  • Ének: Szécsi Viktória
  • Billentyűs hangszerek: Erdélyi László
  • Gitár: Forgács József „Joe”
  • Basszusgitár: Ács András
  • Dob: Koszta János

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában