Helyi közélet

2017.01.05. 15:42

Miskolc és „rabkórház”: nincs ilyen kormánydöntés

Miskolc - A múlt év vége óta politikai üzenetváltás zajlik a börtönkórházról Miskolcon.

Miskolc - A múlt év vége óta politikai üzenetváltás zajlik a börtönkórházról Miskolcon.

A Jobbik jelentette be a múlt év végén, hogy a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának tájékoztatása szerint börtönkórházat létesítenek a miskolci megyei kórház területén, a volt szülészet-nőgyógyászati épületben.

A terv ellen – a Miskolcon élők ellenérdekeltségére hivatkozva – tiltakozását jelentette be a párt, csakúgy, mint az MSZP miskolci szervezete, amely szerint széleskörűen, akár népszavazás formájában kellene erről véleményt nyilvánítania a városban élőknek.

Az MSZP nevében Varga László országgyűlési képviselő és Simon Gábor miskolci frakcióvezető tegnap bejelentette, hogy rendkívüli közgyűlés összehívására szólítják fel a város polgármesterét, dr. Kriza Ákost, hogy hiteles tájékoztatást kapjanak arról, hogy mi igaz a börtönkórházzal kapcsolatos szóbeszédekből.

Kijelentették, hogy – ha létezik ilyen kormányhatározat – arra kérik a közgyűlést, hogy hivatalos felterjesztésben tiltakozzon egy esetleges börtönkórház Miskolcra telepítése ellen. Amennyiben ez nem ér el sikert, akkor a közgyűlés kezdeményezzen helyi népszavazást a kérdés eldöntése érdekében.

Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője ugyancsak szerdán jelentette be, hogy határozati javaslatot nyújtott be a miskolci önkormányzathoz, amely – elfogadása esetén – arra kötelezné a város vezetését, hogy hivatalosan tiltakozzanak a „rabkórház” ellen.

A Fidesz-KDNP miskolci képviselőcsoportja közleményt juttatott el hozzánk, amelyben leírják, hogy „a 2016. március 10-i kormányhatározat sem rabkórházról, sem Miskolcról egyetlen szóban sem tesz említést. Vagyis minden híreszteléssel szemben az ügyben nem született kormányzati döntés”.

Bejegyzés van róla

Az ügyhöz tartozik az is, hogy az Észak-Magyarország Facebook oldalának egyik bejegyzésében Szabó Máté, az önkormányzat kommunikációs osztályvezetője – a börtönkórház előnyeinek taglalása mellett – leírta, hogy „ráadásul három éve szó van erről”.

ÉM



Miskolc, Budapest - A beruházás tervezési szakaszban van, az átadás várható időpontja 2018 vége.

Miskolc - A szocialisták szerint népszavazást kellene tartani a miskolci börtönkórházról.

Miskolc - Az MSZP miskolci szervezete helyi népszavazás kiírását kezdeményezi azért, hogy a miskolciak döntsenek arról, hogy a város megyei kórházába telepítsék-e át a büntetés-végrehajtás központi egészségügyi intézményét, azaz a tököli rabkórházat.

Miskolc - A Jobbik ellenzi, hogy a büntetés-végrehajtás tököli egészségügyi intézményét, központi kórházát Miskolcra költöztessék.

Miskolc - A kormány „széles körű egyeztetést lefolytatva” döntött a központi börtönkórház Miskolcra helyezéséről.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában