Helyi közélet

2017.01.13. 07:23

Kormánydöntés: nem lesz rabkórház Miskolcon

Budapest, Miskolc - Miskolcon nem lesz rabkórház – jelentette be Lázár János kancelláriaminiszter.

Budapest, Miskolc - Miskolcon nem lesz rabkórház – jelentette be Lázár János kancelláriaminiszter.

Mint a Borsod Online-on is olvashatták, az elmúlt hetekben több alkalommal is hír volt, hogy Miskolcon, a megyei kórházban Büntetés-végrehajtási Egészségügyi Központ kialakítását tervezi a kormány. Legutóbb Pintér Sándor belügyminiszter levele erősítette meg a híresztelést.

Lázár János kancellária­miniszter viszont csütörtöki sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre válaszolva elmondta: Kriza Ákos, Miskolc polgármestere levélben fordult Orbán Viktor miniszterelnökhöz, kérve, hogy ne alakítsanak ki rabkórházat Miskolcon. A szerdai kormányülésen a miniszterelnök és a kormány tudomásul vette a kérést, így Miskolcon nem fog ilyen létesítmény működni – mondta el Lázár János. Az értesülést a Fidesz-KDNP miskolci önkormányzati képviselőcsoportjának csütörtöki közleménye is megerősítette, a közvélemény riogatásának minősítve az elmúlt napok nyilakozatháborúját. A Jobbik közleményében győzelemként értékeli a helyzetet.

ÉM-SZB



Miskolc - Amíg a Fidesz elhallgatta volna a rabkórház Miskolcra telepítését, a Jobbik aláírásgyűjtést indít, hogy a lakosság kinyilváníthassa véleményét.

Budapest, Miskolc - Pintér Sándor levele tett pontot a miskolci börtönkórház körüli mizéria végére.

Miskolc - A miskolci közgyűlés Fidesz-KDNP frakciója szerint semmiféle miskolci börtönkórház létesítéséről nem született kormányhatározat, így nincs szükség semmiféle rendkívüli közgyűlés összehívására.

Miskolc - A múlt év vége óta politikai üzenetváltás zajlik a börtönkórházról Miskolcon.

Miskolc, Budapest - A beruházás tervezési szakaszban van, az átadás várható időpontja 2018 vége.

Miskolc - A szocialisták szerint népszavazást kellene tartani a miskolci börtönkórházról.

Miskolc - Az MSZP miskolci szervezete helyi népszavazás kiírását kezdeményezi azért, hogy a miskolciak döntsenek arról, hogy a város megyei kórházába telepítsék-e át a büntetés-végrehajtás központi egészségügyi intézményét, azaz a tököli rabkórházat.

Miskolc - A Jobbik ellenzi, hogy a büntetés-végrehajtás tököli egészségügyi intézményét, központi kórházát Miskolcra költöztessék.

Miskolc - A kormány „széles körű egyeztetést lefolytatva” döntött a központi börtönkórház Miskolcra helyezéséről.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában