Helyi közélet

2017.01.20. 18:26

Jobb körülmények közt a szakrendelések Miskolcon

Miskolc - Szót ejtett a Miskolci Semmelweis Kórház és Egyetemi Oktatókórház sikeres pályázatairól szóló sajtótájékoztatón dr. Tiba Sándor főigazgató a Diósgyőri Rendelőintézet Kerpely Antal utcai épületéről is.

Miskolc - Szót ejtett a Miskolci Semmelweis Kórház és Egyetemi Oktatókórház sikeres pályázatairól szóló sajtótájékoztatón dr. Tiba Sándor főigazgató a Diósgyőri Rendelőintézet Kerpely Antal utcai épületéről is.

Megemlítve az Észak-Magyarországban és a Borsod Online-on is megjelent újságcikket, amelyben beszámoltunk arról, hogy a szakrendelések március 1-ével teljesen elköltöznek az épületből és csupán a háziorvosok, valamint a fogorvosok maradnak ott.

A főigazgató hangsúlyozta, hogy az alapellátás biztosítása az önkormányzat feladata. A rendelőkért sem az orvosoknak, sem az önkormányzatnak nem kell bérleti díjat fizetni.

– Örülünk, hogy ezzel segíthetünk az önkormányzatnak. Felmértük az épület teljes felújításának költségeit, ami 6-700 millió forintot tenne ki. Felvettük a kapcsolatot az önkormányzattal, polgármester úrral, aki azt válaszolta, hogy a városnak van elképzelése, terve az épület további sorsával kapcsolatban – mondta dr. Tiba Sándor.

Hozzátette: a szakrendelések átköltöztetésével a betegek csak nyernek, hiszen felújított környezetben vehetik igénybe a szolgáltatásokat úgy, hogy helyben van a röntgen, az ultrahang vagy éppen a fizikoterápia. A szakrendelőkkel együtt pedig a háttércégek, így az optika és a hallásvizsgáló is átköltözik.

Véleménye szerint nem helytálló az az érv, hogy ez­után a háziorvosi rendelésről a betegek nem tudnak azonnal átmenni a szakrendelésre és nem tudják helyben igénybe venni. A nagy része ezeknek ugyanis szabad szakrendelő, amelyhez nem szükséges beutaló, így a háziorvos látogatása.

Amely pedig beutalóköteles, annál időpontot kell kérni, tehát eddig sem tudtak a háziorvostól azonnal átmenni a szakrendelésre.

ÉM-HI


Nem szeretnének a kiüresedő épületben maradni a vasgyári háziorvosok.

Sikeres pályázatainak köszönhetően fejleszthet a MISEK.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában