Helyi közélet

2017.01.01. 14:08

Alexandra Borsod első babája 2017-ben

Kazincbarcika, Miskolc - Kazincbarcikai kislány lett megyénkben az újév első babája.

Kazincbarcika, Miskolc - Kazincbarcikai kislány lett megyénkben az újév első babája.

Január 1-jén, hajnali 2 óra 25 perckor érkezett meg megyénk első újévi babája a Kazincbarcikai Kórházban. Neve: Mihály Alexandra, súlya 3390 gramm, hossza 50 centiméter. Ő is és édesanyja is jól vannak.

Vasárnap délelőtt meglátogattuk őket. A kis Alexandra békésen szunyókált egy darabig a kiságyában, de aztán addig sírdogált, amíg édesanyja az ölébe nem vette. Ez már tetszett a néhány órás kisbabának, ismét nyugodt szundikálásba kezdett. Az édesanya, Harsányi Boglárka elmesélte: néhány hete még azt hitték, hogy Alexandra karácsonyi baba lesz, mert december 26-án kellett volna megérkeznie, de úgy látszik, mégis inkább újévi baba szeretett volna lenni.

Nehéz szülés

- Nehéz szülés volt egyébként. Az első kislányom, aki már 4 éves, hamar világra jött annak idején, de Alexandrával nem volt egyszerű. Szombat hajnalban kezdődtek a fájások, de a kicsi csak vasárnap hajnalra lett meg - mondja Boglárka, közben szeretettel nézi és ringatja kislányát. Ez alatt a néhány óra alatt azt tapasztalta, hogy Alexandrának jó az étvágya, és nagyon igényli a törődést. Négyéves nővére is nagyon várta már, gyakran mondogatta:

-Nem szabad a babához nyúlni, én majd vigyázok rá!

Boglárkától megtudjuk azt is, hogy az ő szakmája cukrász, a párjáé pedig csőszerelő. Otthon az első héten a párja segít majd a kicsi gondozásában.

-Annyi elég is lesz, el tudok én mindent látni. Nem szeretem feküdni, pihengetni – teszi hozzá Boglárka.

Párja, Mihály Zoltán az előtérben várakozik, ő még nem is látta a kislányát, mi mutatjuk meg neki a babáról készült első fotókat.

-Gyönyörű! – mondja meghatódva, majd elmeséli, hogy reggel jött be a kórházba, mert úgy beszélték meg, hogy nem apás szülés lesz. Majd elárulja, mit kíván kislányának:

- Szép hosszú, egészséges életet!

- ÉM-HE -



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában