Helyi közélet

2016.12.16. 08:03

Sikerült, kiszavaztuk Esztert a sarkvidékre!

Miskolc - Valóra vált az álom, részt vehet a sarkvidéki túrán.

Miskolc - Valóra vált az álom, részt vehet a sarkvidéki túrán.

„Annyira boldog vagyok, még fel sem tudom fogni, hogy nyertem” – jelentkezett be csütörtök délelőtt élőben a Face­bookon Szigetvári Eszter.

Annyira boldog vagyok, még fel sem tudom fogni. Szigetvári Eszter

A miskolci édesanya így mondott köszönetet mindazoknak, akik szavazatukkal segítettek neki, hogy gyerekkori álma valóra váljon. Eszter ugyanis évtizedekkel ezelőtt Jack London egyik könyvében olvasott egy szánhúzó versenyről, azóta minden vágya, hogy egyszer ő is kipróbálhassa. Az egyik sportszergyártó cég versenyén pedig éppen egy sarkvidéki túra volt a főnyeremény, így Eszter benevezett.

Összefogott a világ

A több mint egy hónapja tartó verseny csütörtök délelőtt zárult: hazánkból közel negyvenen indultak, de 13906 szavazattal Szigetvári Eszter nyert.

A verseny szoros volt, a második helyezettet alig 1400 szavazattal előzte meg a miskolci édesanya.

Amikor először számoltunk be Eszter álmáról, a versenyről, akkor még csak a második helyen állt, majd az elmúlt egy hónapban példátlan összefogás indult érte, ennek köszönhetően pedig már hetek óta vezette a mezőnyt.

– Voltak mélypontok, amikor azt éreztem, hiába minden, nem lesz elég a szavazatom a kijutáshoz – mesélte Eszter. – De az a szeretet, összefogás, amit az elmúlt hetekben tapasztaltam, átéltem, erőt adott. Elképesztő, mennyien drukkoltak nekem, támogattak. Több mint 13 ezer voksom lett, ami fantasztikus szám, a tavalyi nyertes nyolcezer szavazattal jutott ki a túrára.

Eszter azt is elmondta, az utolsó pár nap izgalmas volt, alig aludt, mert a második helyezettnek gyorsan nőttek a szavazatai, félt, hogy az utolsó pillanatokban megelőzheti őt.

– Még el sem tudom képzelni, milyen lesz az áprilisi túra, egy biztos, életre szóló kaland vár rám – fogalmazott.

Túlélni is megtanítják

Eszter egy négynapos túrán vehet részt, 330 kilométeres távot tesznek meg áprilisban. Nem egyedül, hanem csoportosan, profi hajtókkal vágnak neki az útnak.

Megtanítják nekik, hogy kell kutyaszánt hajtani, a kutyákról gondoskodni, hogyan lehet túlélni a sarkvidéken, hogyan gyújtsanak tűzet, hogyan építsenek iglut, és hogyan tudnak kint aludni a szabadban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában