Helyi közélet

2016.12.05. 08:16

Prima Primissima díjas a hejőkeresztúri iskola

Budapest, Hejőkeresztúr - Eddig csak álmodott lehetőségeket nyit meg a díj az iskolának.

Budapest, Hejőkeresztúr - Eddig csak álmodott lehetőségeket nyit meg a díj az iskolának.

Tíz kategóriában 14. alkalommal vehették át a Prima Primissima Díjakat a magyar szellemi élet, a művészet, a tudomány és a sport jeles képviselői a Művészetek Palotájában megtartott pénteki gálaesten. A magyar oktatás és köznevelés kategóriában a Hejőkeresztúri IV. Béla Általános Iskola nyerte el az elismerést.

Szóhoz sem jutottak

Kilenc pedagógus utazott a díj­átadásra a hejőkeresztúri iskolából, de mint Kovácsné dr. Nagy Emese igazgató mondja, az odaúton is arról beszéltek, hogy biztosan nem ők fogják megkapni az elismerést.

– Mivel mára egy hálózatot építettünk, amiben húszezer gyerek és 1500 nevelő érintett, így azt találgattuk, hogy ekkora „bázisháttérrel” esetleg befuthatunk-e a közönségszavazaton. Amikor elkezdték bontani a borítékot, csak akkor kezdtem izgulni. Nem az iskola nevével kezdték, hanem úgy, hogy „a második honalapítónkról elnevezett”, mi pedig egymásra néztünk, és szóhoz sem jutottunk – meséli az örömteli pillanatokat az igazgatónő.

Sokat segít

Azóta persze már azon is elkezdtek gondolkodni, hogy a díj és a vele járó összeg, hogyan tudja előre mozdítani a szakmai munkát.

– Nem tudtuk a gyerekeket színházba vagy kulturális programra elvinni, mert megszűnt az a pályázat, ami a hátrányos helyzetű gyerekeket segítette korábban. Hazafelé vágott belém a gondolat, hogy most ez évekre megoldottá válik – mondja Kovácsné dr. Nagy Emese.

a szakmai fejlődésre is gondolnak, hiszen korábban egy-egy pedagógus tudott szakmai konferencián részt venni, most azonban szélesebb lesz a lehetőség. De az 57 iskolából álló hálózatuk ötödik országos napját is méltóképpen meg tudják majd rendezni.

– Még hétfő reggel jön majd az ölelések és ötletelések ideje, amikor találkozunk a többi kollégával is – tette hozzá az igazgató.

Gratulált a Vodafone

A Vodafone Magyarország és a Vodafone Magyarország Alapítvány azonnal gratulált a Hejőkeresztúri IV. Béla Általános Iskola pedagógusainak és Kovácsné dr. Nagy Emesének, a Komplex Instrukciós Programot (KIP) Magyarországon bevezető Hejőkeresztúri Iskolásokért Alapítvány elnökének. A Vodafone Magyarország Alapítvány immár hatodik éve támogatja elkötelezetten a KIP programot, és az iskola alapítványával együttműködve indította útjára tavaly a Vodafone Digitális Iskola Programot. Márton György ügyvezető minden kollégája nevében kívánt további sok sikert és mondott köszönetet az iskola minden dolgozójának.


Átadták a 2016-os Prima Primissima Díjakat

Budapest - Tíz kategóriában 14. alkalommal vehették át a Prima Primissima Díjakat a magyar szellemi élet, a művészet, a tudomány és a sport jeles képviselői a Művészetek Palotájában megtartott pénteki gálaesten.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában