Helyi közélet

2016.12.27. 08:56

Zétény eljövetele

<em><strong>„Halljuk meg a gyermekek szavát! – hangzott el Ferenc pápa karácsonyi intelme, amely szól egyrészt a „jászolban született” általa képviselt üzenetek meghallásáról, de arra is felhív, hogy „halljuk meg azoknak a gyermekeknek is a szavát, akiket ma nem bölcsőben helyeznek el, nem egy édesanya és édesapa szeretete simogat…”</strong></em> <strong>Szaniszló Bálint jegyzete.</strong>

„Halljuk meg a gyermekek szavát! – hangzott el Ferenc pápa karácsonyi intelme, amely szól egyrészt a „jászolban született” általa képviselt üzenetek meghallásáról, de arra is felhív, hogy „halljuk meg azoknak a gyermekeknek is a szavát, akiket ma nem bölcsőben helyeznek el, nem egy édesanya és édesapa szeretete simogat…” Szaniszló Bálint jegyzete.

Van egy kisfiú, akit nem szülei simogatnak ma, nem otthon, bölcsőben helyeztek el, hanem éppen a szent ünnep vigíliájának estéjén a megyei kórház bejárata közelében lévő „csecsemőmentő inkubátorban…” Iszonyatosan nehéz döntés lehetett szülejének. A kórházban Zéténynek, Karácsonyi Zéténynek nevezték el a kicsit.

Zétény még nem kommunikál oly módon a külvilággal, hogy a felnőttek megértsék azt. Az általa hozott üzenet még rejtve marad. Azt viszont magunk látjuk, hogy milyen az a világ ma, amibe érkezett ez a kicsiny élet. Bármennyire igyekszünk ilyenkor kizárni a külvilágot, mégiscsak érezzük, hogy a még meglévő jó dolgok mellett a félelem, a düh, a kétségbeesés is sugárzik felénk.

Csak reménykedhetünk, hogy Zétény eljövetele a jobb világot hozza el nekünk.


A Karácsonyi Zétény nevet kapta a miskolci inkubátorban karácsony este talált újszülött kisfiú

Miskolc - A miskolci megyei kórház portája előtt kihelyezett inkubátor már megérdemelné a Kiváló Életmentő címet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában