Helyi közélet

2016.12.14. 17:23

Az ország egyik legszebb osztálya a Kazincbarcikai Kórházé

Kazincbarcika - A Mikulás Kazincbarcikán valami egészen különleges ajándékot is hozott.

Kazincbarcika - A Mikulás Kazincbarcikán valami egészen különleges ajándékot is hozott.

Nagy sürgés-forgás volt a közelmúltban a Kazincbarcikai Kórház Hospice Osztályán és az első emeleten található tanácskozóterem környékén is, hiszen rendhagyó „Mikulás-esemény” házigazdája volt az egészségügyi intézmény. Egy nagy álmuk teljesült, először egy telt házas jótékonysági koncerttel, majd több mint félmillió forint adománnyal, aztán gyönyörű bútorokkal, használati eszközökkel és tárgyakkal. Mindez egy olyan közösségért, melynek munkája példamutató és a maga nemében páratlan és pótolhatatlan.

A „Fogd most két kezem…” elnevezésű jótékonysági akciót másfél hónappal ezelőtt indította az Újkazinci Baráti Kör és a Borsod-Média Ügynökség. Az ennek keretében megrendezett jótékonysági estre öt nap alatt elfogytak a belépők, így az eseményen telt ház előtt léphetett fel a népes szereplőgárda. Az akció során 650.000 forint adomány gyűlt össze, mely az átadás napján még 50.000 forint plusz támogatással egészült ki.

Rendkívüli gesztussal

Az adományátadáson a szervezők, az adományozottak, a támogatók, a fellépők és az együttműködők jó hangulatú rendezvény keretében elevenítették fel az akció legfontosabb történéseit.

A kórház és az osztály áldozatos munkája elismeréseként 650.000 forint összegű tárgyi adományt vehetett át a Hospice Osztályon ápolt, súlyos betegségük végstádiumában lévő, elsősorban daganatos betegek komfortérzetének javítása érdekében. A rendezvényen kiderült, hogy a korábbi adományösszeg 50.000 forinttal kiegészült, miután a kórház nyugdíjas belgyógyásza, dr. Oláh Erzsébet egy rendkívüli gesztussal támogatta a kezdeményezést.

Mint az adományátadó rendezvény végén elhangzott: a Kazincbarcikai Kórház Hospice Osztálya a jelenleg Magyarországon működő tizenhat osztály közül ezzel az egyik legkorszerűbb, legotthonosabb és legszebb lett, melyre mindenki büszke lehet.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában