Helyi közélet

2016.12.30. 10:39

A kormány eldöntötte: Miskolcon lesz a rabkórház

Miskolc - A kormány „széles körű egyeztetést lefolytatva” döntött a központi börtönkórház Miskolcra helyezéséről.

Miskolc - A kormány „széles körű egyeztetést lefolytatva” döntött a központi börtönkórház Miskolcra helyezéséről.

A Jobbik ellenzi, hogy a büntetés-végrehajtás tököli egészségügyi intézményét, központi kórházát Miskolcra költöztessék. Jakab Péter, a párt szóvivője, a miskolci közgyűlés Jobbik-frakciójának vezetője csütörtökön a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktatókórház előtt tartott sajtótájékoztatót erről.

Azt mondta: tudomásukra jutott az a kormányzati szándék, hogy a csak tököli rabkórházként emlegetett intézményt Miskolcra, a megyei kórház egyik üres pavilonjába, az egykori szülészeti-nőgyógyászati épületbe költöztetnék.

Széles körű egyeztetés

Jakab Péter közölte, hogy írásban fordult a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságához, tudakolva: igaz-e a hír? A szerdán kapott válaszban ez szerepelt: „a kormány széles körű egyeztetést folytatva döntött, hogy a Büntetés-végrehajtás Központi Kórházát Tökölről a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház területére költözteti.

A Jobbik szóvivője hangsúlyozta: a párt elutasítja ezt a kormányzati szándékot, szerintük ugyanis az intézmény alkalmatlan a rabok és a hozzájuk érkező látogatók fogadására, a megyei kórház így is túlzsúfolt, kevés az orvos és a szakdolgozó, hosszúak a várólisták. „A megyei kórház a borsodi, miskolci betegeket lássa el, ne az ország bűnözőit” – fogalmazott.

Tájékoztatást várnak

Hozzátette: a Jobbik választ vár Csiba Gábor kórházigazgató-főorvostól, Csöbör Katalintól, Miskolc fideszes országgyű­lési képviselőjétől és Kriza Ákos polgármestertől is, hogy kikkel egyeztettek, mielőtt igent mondtak a kormány tervére, miért nem tájékoztatták a miskolciakat, miért nem kérték ki a véleményüket, végiggondolták-e, milyen hatással lennének a rabok és látogatóik a biztonságra.

Túlzsúfoltság az oka

A rabkórház elleni tiltakozás módjáról a Jobbik miskolci és megyei elnöksége a napokban hoz döntést – mondta Jakab Péter, aki szerint vélhetően azért született ilyen határozat, mert a tököli kórház túlzsúfolt, amit ombudsmani vizsgálat is megállapított.


Miskolc - Az MSZP miskolci szervezete helyi népszavazás kiírását kezdeményezi azért, hogy a miskolciak döntsenek arról, hogy a város megyei kórházába telepítsék-e át a büntetés-végrehajtás központi egészségügyi intézményét, azaz a tököli rabkórházat.

Miskolc - A Jobbik ellenzi, hogy a büntetés-végrehajtás tököli egészségügyi intézményét, központi kórházát Miskolcra költöztessék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában