Helyi közélet

2016.11.01. 13:47

Virágokkal vidámabbá teszik Ózdot

Ózd - Őszi virágosítással díszítik Ózdot a városüzemeltetés munkatársai.

Ózd - Őszi virágosítással díszítik Ózdot a városüzemeltetés munkatársai.

A talaj fertőtlenítése után megkezdték Ózd több pontján is a növények elültetését, a virágosítás célja a lakókörnyezet esztétikusabbá tétele a téli időszakra is. A városban évek óta nem történt virágültetési munka ősszel, de most újra eljött az ideje. Eddig „csak” a tulipánok virágzását láthatták a város lakói tavasszal, de mostantól ősszel is gyönyörködhetnek virágos növényekben. Körforgalmakat, tereket és közterületeket tesznek vidámabbá a téli időszakban is a színes árvácskák.

Színek összhangja

A talaj felkészítése után a helyükre kerültek az árvácskák, de a tavaszra várva már tulipánhagymákat is ültettek alájuk. Igyekeztek odafigyelni a színek összhangjára is, és összesen mintegy 12 000 tulipán és 6300 árvácska került a földbe.

A színes kis virágok jól bírják a hideget és a fagyot, így egész télen gyönyörködhetnek majd bennük. A városüzemeltetési intézmény dolgozói az esős idő ellenére is igyekeznek minél hamarabb befejezni a munkát, hogy a növények még a fagy beállta előtt földbe kerülhessenek.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában