Helyi közélet

2016.11.30. 15:12

Viasztestben hitnyaláb Tarcalon

Tarcal - Tarcalon is fellobbant a HIT gyertyájának lángja.

Tarcal - Tarcalon is fellobbant a HIT gyertyájának lángja.

Vasárnap késő délután, esős-fázós időjárás ellenére folyamatosan érkeztek a tarcali lakosok, gyermekek, felnőttek a rendezvény- és piactéren előző napokban felállított Betlehemhez és koszorúhoz.

Ünnepvárás

Fél ötre szinte megtelt a piactér. Drozda Aranka bevezető gondolataiban többek között elmondta: „Az advent varázsos hangulatát nemcsak a karácsonyi várakozás keresztény mitológiája alakította ki, hanem a téli sötétségben a melegre, a fényre, a megújuló életre vágyódás ősi izgalma is. Az adventi koszorún ilyenkor azért gyújtanak meg hétről hétre több gyertyát, hogy karácsonyra legyen világosság ott, ahol Jézust várják. Talán ma már kevésbé ismeretes, hogy a közterületeken található igen kedvelt, lámpákkal kivilágított karácsonyfáknak és a karácsonyi fényben úszó utcarészleteknek is szimbolikus jelentése van. A fény a sötétségben a ősi vallási jelentés szerint a kereszténységnek a pogány világban való megjelenésére utal. Karácsony mindenhol a világon az az ünnep, amikor az emberek egymás felé fordulnak”.

Ezután a Kikelet óvoda Nyuszi csoportjának kedves műsora következett. Téli dalok, versek hangzottak fel. Balázs Rita és Büdiné Stefánka Ágnes óvodapedagógusok készítették fel a kicsiket Sípos Mónika dadus segítségével. Hangulatos kis műsorukat hálás tapssal köszönték meg a jelenlévők.

Kovács Attila nagytiszteletű úr ünnepi gondolatait hallhatták a jelenlévők, melyben az elcsendesedésre, egymásra odafigyelésre hívta fel a figyelmet.

A forró tea és sütemény elfogyasztása közben mindenki megcsodálta a szép koszorút, meglátogatta a saját készítésű Betlehemet. Butta László polgármester ajándékkal, Drozda Aranka programszervező édességgel kedveskedett.

ÉM

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában