Helyi közélet

2016.11.10. 06:42

Miskolci közgyűlés - A rendészet különválhat

Miskolc - Új bizottság alakulhat Miskolcon, a testületi ülésen a rendészeti bizottságról is szavazhatnak a képviselők.

Miskolc - Új bizottság alakulhat Miskolcon, a testületi ülésen a rendészeti bizottságról is szavazhatnak a képviselők.

„A csütörtöki testületi ülésen javasolni fogom egy önálló rendészeti bizottság létrehozását” – jelentette be tegnapi sajtótájékoztatóján dr. Kriza Ákos polgármester. Az új bizottság létrehozásának szükségességét azzal indokolta, hogy ezáltal a lakossági jelzések hamarabb, rövidebb úton juthatnak el az önkormányzathoz. A városvezető az előterjesztés kapcsán azt is elmondta, az új bizottság egyik feladata lesz az is, hogy a rendőrség, rendészet és polgárőrség munkáját koordinálja, szorosabbra fűzze. (Rendészeti, egészen pontosan közbiztonsági bizottság eddig is volt, csak a jogi és ügyrendin belül működött – a szerk.) Lapunk kérdésére, hogy ki lesz a bizottság elnöke és kik lesznek a tagok, a polgármester azt mondta, ez a csütörtöki testületi ülésen dől el, szerdán még egyeztettek ebben az ügyben.

Hatósági szerepek

– 2010-ben egyik fontos programunk volt a rend és a közbiztonság megteremtése – hangzott el a szerdai sajtótájékoztatón. – Célul tűztük ki, hogy Miskolc legyen hazánkban a legbiztonságosabb város. Hat évvel ezelőtt számos teendőnk volt, de tudtuk, hogy hosszú távú stratégiára van szükség, ha ezen a területen sikert szeretnénk elérni.

Dr. Kriza Ákos szerint ugyanis a pillanat szülte megoldások nem vezetnek sehová, példaként a városőrséget említette, amelyet a korábbi városvezetés a fészekrakós ügy egyik kezelésére hozott létre. „A városőrség nem adott választ az avasiak, diósgyőriek problémáira” – fogalmazott a polgármester. Éppen ezért a jelenlegi városvezetés a hatósági szereplők erősítésében hitt: a közterület-felügyelőkből rendészek lettek, ezzel hatósági szerepük is erősödött, majd 30-ról 160-ra nőtt a létszámuk – sorolta a polgármester. Hangsúlyozta: míg a rendészek hat éve 340 millió forintot kaptak a város költségvetéséből, mára 700 millió forintból gazdálkodhatnak.

– Számos programot is elindítottunk a közbiztonság növelése érdekében, például a fészekrakós ügy rendezését, ami az idén befejeződik – hangsúlyozta dr. Kriza Ákos. – Illetve a nyomortelepek felszámolását is elkezdtük, jelenleg a Hideg-sor bontása van soron.

ÉM-NSZR


Ülésezik Miskolc közgyűlése – 2016. november

Miskolc - Csütörtökön tartják a novemberi testületi ülést Miskolcon. A képviselők tucatnyi napirendet tárgyalnak majd, köztük a Diósgyőri Vár környékén lévő további ingatlanok megvásárlását, valamint a Herman Ottó Múzeum igazgatói posztjára is pályázatot írnak ki. De rendészeti bizottság felállításáról is dönthet a testület. A Borsod Online olvasóit élőben tudósítjuk az ülésről.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában