Helyi közélet

2016.11.01. 14:04

Mindig a legjobb klarinétosok között az encsi fiatal

Encs - Tamás élete a zene. Klarinétjátékával mindig kivívja a zsűri elismerését.

Encs - Tamás élete a zene. Klarinétjátékával mindig kivívja a zsűri elismerését.

A hetedik osztályos Furman Tamás mindennapjait a zene tölti ki. Zongorázik és klarinétozik, tehát szinte mindennap gyakorolnia kell, amikor pedig versenyre készül, még több időt szentel a zenének. Tamás az encsi Zrínyi Ilona Általános Iskola tanulója. Az intézmény egyben alapfokú művészeti iskola is, így az itt tanuló gyerekek számos művészeti ág közül választhatnak.

Tamás nemrég első lett kategóriájában a Hernád-völgyi Tehetségkutató Fesztiválon, melyet Hernádszentandráson rendeztek. Klarinétjátékával vívta ki a zsűri elismerését.

– Számomra a zene nagyon fontos, ha unatkozom, jó elfoglaltság, de lelki feltöltődést is nyújt – mondja a tehetséges diák. Elmeséli, hogy a fesztiválon két klarinétdarabot játszott. Az első mű zeneileg nehéz, a második pedig technikailag.

Tamás klarinéttanára, Homoki János hozzáteszi, tanítványát szívesen viszi versenyekre, hiszen általában a legjobbak között végez. Így volt ez tavasszal is Kiskunfélegyházán, ahol magyar zeneszerzők műveit játszották a versenyzők. De már készülnek az újabb megméretésre Dédestapolcsányba, ahol öt megye klarinétosai és szaxofonosai versengenek majd egymással. Aztán közeleg az előfelvételi ideje is. Tamás ugyanis a miskolci Bartók Béla Zeneművészeti Szakgimnáziumba szeretne majd az általános iskola után továbbtanulni. Szeretne klarinétművész lenni, de gondolkodik azon is, hogy elvégzi a hangszerész képzést. Ez utóbbit főleg tanára javaslatára, aki azt mondja, egyre kevesebb a hangszerész az országban, pedig nagy szükség lenne rájuk.

- ÉM-HE -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában