Helyi közélet

2016.11.01. 13:34

Közös pont: sport és média Ózdon

Ózd - Vincze Ottó kihasználja ezeket az alkalmakat, Nyilasi Tibor pedig még mindig emlékszik az ózdi bajnokijára.

Ózd - Vincze Ottó kihasználja ezeket az alkalmakat, Nyilasi Tibor pedig még mindig emlékszik az ózdi bajnokijára.

A kedvezőtlen időjárás ellenére is több mint félezren voltak kíváncsiak az Ózdi Szabadegyetem előadás-sorozat újabb állomására. Nem csoda, hiszen Dancsok Tamás főszervező olyan, országosan és nemzetközi szinten is ismert személyiségeket hívott meg, akik rendkívül színes és érdekes életpályát futottak be. Szinte mindegyiküknél közös kapcsolódási pont volt a sport és a média.

A szülővárosom mindig fontos volt, és az is marad." Vincze Ottó

A legnagyobb névnek kétségtelenül a volt válogatott futballista, az egykori ezüstcipős Nyilasi Tibor, valamint az olimpiai bronzérmes, amatőr és profi világbajnok ökölvívó, Erdei Zsolt számított. Rajtuk kívül az Olvasó színpadán részese volt a talkshow-nak Berkesi Judit, az M4 Sport riportere, Ördög „Csipa” Tibor, a Hooligans zenekar frontembere, és nem hiányozhatott az ózdi származású, korábbi labdarúgó Vincze Ottó sem, aki ezúttal társszervezőként is segítséget nyújtott.

– A szülővárosom mindig fontos volt, és az is marad. A munkám és a családom azonban az ország másik végébe szólít, ezért nagyon ritkán van lehetőségem arra, hogy hazalátogassak – mondta Vincze Ottó. – Éppen ezért igyekszem ezeket a lehetőségeket megragadni, és a meglévő kapcsolataim révén olyan embereknek megmutatni Ózdot, akikre a helyiek is kíváncsiak. Ez már a második sportos és médiás rendezvényünk volt, de jövőre folytatjuk ezt a sorozatot.

Vincze Ottó egyébként a közelmúltban önálló vállalkozásba kezdett, a fiatal sportolók mentorálásával foglalkozik, egyre nagyobb sikerrel.

„Nyíl” még emlékszik

A korábbi hetvenszeres válogatott futballistát, Nyilasi Tibort sem kellett bemutatni az ózdiaknak. A középkorosztály és az idősebbek még mindig emlegetik azt a mérkőzést, amikor a legendás 8-as aktív korában a borsodi városban szerepelt. Az NB I-ben ’81 őszén az Ózdi Kohász egy emlékezetes mérkőzésen 4–4-es döntetlent játszott a Ferencvárossal.

– Nagyon rég volt, 35 éve, de még mindig tisztán emlékszem arra a meccsre – erősítette meg Nyilasi Tibor. – 25 ezren voltak az ózdi stadionban, és a hazaiak nagyon megnehezítették a dolgunkat. A végén 4–2-ről jöttünk vissza, tényleg emlékezetes volt. Találtam egy 3 perces felvételt az interneten, még most is kirázott a hideg, hogy milyen hangulat volt. Azért vagyok csak egy kicsit szomorú, mert Ózd és több vidéki fellegvár eltűnt azóta. Nagyon hiányoznak ezek a bázisok, velük együtt sokkal gazdagabb lehetne a magyar labdarúgás.

Eb és olimpia

Erdei „Madár” Zsolt az elő­adás során felidézte amatőr és profi karrierjét, de beszélt arról, hogy jelenleg mivel foglalkozik. Az egykori klasszis egy ökölvívó-akadémiát működtet, abban bízik, hogy a válogatott gerincét néhány év múlva a Madárfészekből kikerült tehetségek alkotják majd.

Berkesi Judit, az M4 Sport riportere testközelből élte végig a nyári labdarúgó-Európa-bajnokságot, valamint a riói olimpiát, az ottani élményeiből szemezgetett az ózdi közönség előtt.


Komoly szervezőmunka

Az eseménnyel kapcsolatban Dancsok Tamás főszervező elmondta: komoly szervezőmunka előzte meg ezt az estét, hiszen a rendkívül elfoglalt vendégek kapcsán nagyon nehéz az időpont-egyeztetés. A Sport és Média előadás-sorozat egyébként nagy népszerűségnek örvend, ezért jövő év elején tovább folytatják. Akkor olyan ismert vendégeket szeretnének Ózdra csábítani, akinek a sport és a televíziózás mellett a humorral is komoly kapcsolatuk van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában