Helyi közélet

2016.11.13. 19:05

A telet elemezték a katasztrófavédelmisek Miskolcon

Miskolc - Téli felkészítést és törzsvezetési gyakorlatot tartott a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság.

Miskolc - Téli felkészítést és törzsvezetési gyakorlatot tartott a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság.

A rendezvényt Lipták Attila tűzoltó dandártábornok, megyei katasztrófavédelmi igazgató nyitotta meg, majd a téli időszak katasztrófavédelmet érintő lehetséges kihívásaira hívta fel a figyelmet, utalva a 2013. évi márciusi havazás, valamint a 2014. évi decemberi ónos esőzés okozta károkra és a szervezet által tett erőfeszítésekre.

A szükséges ismeretek

A felkészítés során Szent-Királyi László tűzoltó ezredes, a Kazincbarcikai Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője a katasztrófavédelem operatív irányítási rendszerével, polgári védelmi fela­dataival kapcsolatos aktuális kérdéseket és jogszabályi változásokat ismertette a résztvevőkkel. Dóka Csaba tűzoltó ezredes, a Tiszaújvárosi Katasztrófavédelmi Kirendeltség polgári védelmi felügyelője a rendkívüli téli időjárási helyzet kezeléséhez, valamint a lakosságvédelmi intézkedések meghozatalához szükséges elméleti és gyakorlati kérdéseket, fela­datokat foglalta össze. Dsupin Gyula tűzoltó alezredes, az Encsi Katasztrófavédelmi Kirendeltség polgári védelmi felügyelője a rendkívüli közlekedési események kezeléséről, a szolgáltatáskiesések ideiglenes biztosítási feladatainak területi és helyi szintű megszervezéséről tartott előadást, majd az elmúlt évek során bekövetkezett téli időjárással összefüggő kiemelkedő káresetek tapasztalatait elemezte és osztotta meg a résztvevőkkel.

Helyzetelemzés

Az elméleti felkészítést Fintor Gyula tűzoltó alezredes, a Miskolci Katasztrófavédelmi Kirendeltség iparbiztonsági felügyelője zárta, aki a lakosság szerepét, felelősségét foglalta össze a rendkívüli téli időjárási helyzetek kezelésében. A gyakorlat utolsó részében a résztvevők csoportokat alkottak, majd feltételezett időjárási helyzeteket dolgoztak fel és közösen elemezték azokat.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában