Helyi közélet

2016.10.15. 20:56

Újra Prima-gála: most már a hetedik

Miskolc - Az alkotó, értékteremtő tevékenység elismeréséből megyénkben is hagyományt kellett létrehozni.

Miskolc - Az alkotó, értékteremtő tevékenység elismeréséből megyénkben is hagyományt kellett létrehozni.

Ádám Imre, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége B.-A.-Z. megyei Szervezetének elnöke az Észak-Magyarország szerkesztőségében járva bejelentette: idén is lesz helyi Prima Díj, 2010 óta folyamatosan, immáron hetedszer.

Nagy várakozás

Felfokozott érdeklődés és nagy várakozás előzi meg a most már hagyományos B.-A.-Z. megyei Prima Díjat, ahol a megye vállalkozói, gazdasági szereplői szűkebb pátriájukban is támogathatják a magyar szellemiség eredményeinek megőrzését, a magyar kultúra, művészetek, tudomány, oktatás, köznevelés és sport fejlesztését, az eredmények megismertetését és elismerését.

Ádám Imre hozzáfűzte: – Az alkotó, értékteremtő tevékenység elismeréséből itt, a megyénkben is hagyományt kellett létrehoznunk: ez ma is a helyi VOSZ-szervezet eltökélt célja. Az eddig megszervezett gálák sikere, a díjazottak összetétele szerencsére azt igazolták, hogy sikerült egy olyan fontos kulturális eseményt meghonosítani, amely immáron megyénk életének elválaszthatatlan része.

De Ádám Imre más információkat is hozott. Elmondta, hogy a hejőkeresztúri általános iskola – amelynek hátrányos helyzetű tanulókat sikerrel kezelő gyakorlatáról mi is írtunk többször – 2015-ben Megyei Prima Díjat kapott, ebben az évben pedig bejutottak a legjobb 3 közé, így az országos Prima Primissima Díjat is elnyerhetik. Ez azt jelenti, hogy jelöltként magyar oktatás és köznevelés kategóriában egy óriási szakmai, erkölcsi elismerésben részesülhetnek, nem beszélve arról, hogy országos Prima-díjasként a díj mellé ötmillió, de Prima Primissima Díjasként, a díj részeként akár 15 millió forint összegű tiszteletdíjat is kaphatnak. Ilyenre eddig még nem volt példa, hogy megyénkből valaki úgy jutott volna el idáig, hogy az alapítvány kuratóriuma elfogadta a megye jelölését – ez a helyi VOSZ-szervezet rangjának, súlyának növekedését is jelenti.

Az idei Prima Díj Gála november 5-én lesz a Miskolci Nemzeti Színházban. A menetrend az előző évekből ismert: a jelölteket addig megismerheti mindenki a médiákból – így az Észak-Magyarország hasábjairól is – és lesz mód szavazásra is, hiszen a különféle kategóriák Prima díjasai mellett mindig van közönségdíj is. A gála, az ünnepélyessége mellett – hiszen itt adják át a Prima Díjak mellett a gazdasági díjakat is – szórakoztató és rangos művészeti produkció egyben. Az idén három kategóriában lesznek jelöltek megyénkben, mindhárom kategóriában három-három: magyar tudomány, magyar képzőművészet, magyar népművészet és közművelődés. Ádám Imre elmondta, hogy kategóriánként húsznál is több jelölt közül választott az elnökség. A kilenc Primadíj-jelöltből három Prima díjast fogunk a gálán ünnepelni, akik 1-1 millió forintot és Mancs gyönyörű bronzszobrát hazavihetik – viszont akik már a jelöltek közé eljutottak, azok is győztesek, rájuk is büszkék vagyunk és tisztelgünk elért eredményeik előtt.

Év Vállalkozója Díjakat is osztanak a gálán: ez is hagyomány már. A hét díjazott VOSZ-tag a legkülönfélébb kategóriákból kerül ki a kisvállalkozóktól kezdve a nagyobbakig. Itt nem a vállalkozás mérete a lényeg, hanem a teljesítmény, az innovativitás, mindaz, amiért valaki példaként állítható a közönség elé. A VOSZ megyei szervezete mindezt országosan több mint negyvenezer, itt, a megyénkben majd’ hatszáz vállalkozás képviselőjeként teszi.

- ÉM -


Erőteljes szerepet

A VOSZ országos szervezete nemrég választotta meg Ádám Imrét alelnökének és a megbízatás öt évre szól. Ádám Imre elmondta: a megyében is megújult az elnökség. Megújul a kommunikáció – országosan is –, új honlappal indulnak, és marketing stratégiájukban nagyobb hangsúllyal tekintenek a Facebookra is. Továbbra is erőteljes szerepet kíván vállalni a VOSZ országos szervezete abban a kormányzati háttérmunkában is, aminek egyik eredményeként versenyképesebb vállalkozások és versenyképesebb hazai gazdaság születhet. Az ilyen jellegű szakmai munkákat tartják az egyik leghatékonyabb, legfontosabb tevékenységüknek.


Miskolc - Az idén is lesz Prima-díj a Vállalkozók Országos Szövetsége megyei szervezete jóvoltából. Három kategóriában nevezett meg jelölteket az elnökség: most a Magyar Tudomány kategória jelöltjeit mutatjuk be.

Miskolc - Az idén is lesz Prima Díj a Vállalkozók Országos Szövetsége megyei szervezete jóvoltából. Három kategóriában nevezett meg jelölteket az elnökség: most a Magyar Népművészet és Közművelődés kategória jelöltjeit mutatjuk be.

Miskolc - Az idén is lesz Prima díj a Vállalkozók Országos Szövetsége megyei szervezete jóvoltából. Három kategóriában nevezett meg jelölteket az elnökség: most a Magyar Képzőművészet kategória jelöltjeit mutatjuk be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában