Helyi közélet

2016.10.12. 10:22

Stadionrekonstrukció Miskolcon - Szentpéteri kapui pálya: gyalulás, darálás, munka

Miskolc - A Szentpéteri kapui labdarúgópályán „vakondtúrás” már nincs, és a betonlelátó is eltűnőben van.

Miskolc - A Szentpéteri kapui labdarúgópályán „vakondtúrás” már nincs, és a betonlelátó is eltűnőben van.

Az idén augusztus 12-én, a miskolci Szentpéteri kapui, volt Honvéd Papp József SE sporttelepen tartott sajtótájékoztatón jelentette be a Miskolci VSC elnöke, Illyés Miklós, aki egyben az ezen létesítmény fenntartásáért felelős Miskolci Sportcentrum Kft. első embere is, hogy 100 millió forintból felújítják az ingatlant az idei év végéig.

Átcsoportosították

Ehhez forrásként egyrészt a megyei I. osztályban szereplő MVSC csapatát működtető sportszervezetnek a Magyar Labdarúgó Szövetséghez benyújtott és elfogadott sportágfejlesztési tervében megjelölt TAO-s támogatási összegét használják fel, 70 millió forint értékben, amelyet eredetileg a Csokonai utcai sportingatlan rekonstrukciójára kértek, ám mivel ezt érinti a Diósgyőri stadion 10,9 milliárd forintos stadionrekonstrukciós programja (900 millió forint közvetlen állami támogatás felhasználásával igyekeznek élvonalbeli labdarúgó-mérkőzések rendezésére alkalmassá tenni az MVSC sporttelepet, hogy a DVTK NB I-es labdarúgócsapata itt fogadhassa pályaválasztóként ellenfeleit), ezért egy másik sportingatlan, a Szentpéteri kapui pálya felújítására csoportosították át ezt az összeget (ahhoz, hogy ez megtörténhessen, a Magyar Labdarúgó Szövetség hozzájárulására is szükség volt).

A beruházás további 30 százalékát, 30 millió forintot önrészként Miskolc Megyei Jogú Város önkormányzata biztosítja. Az 1981-ben átadott Honvéd-pályán a korábbi bejelentés szerint a rekonstrukció keretében felújítják az ingatlanon lévő építményt (ami korábban klubházként szolgált), megszüntetik a megcsúszott betonlelátó okozta veszélyt, újra füvesítik és játékra alkalmassá teszik a pályát, kerítést építenek, a négy „sarokba” világítóberendezést helyeznek el. A klubházat, amely öltözőépületként is szolgál majd, legkésőbb 2016. december 31-ig, az újragyepesítés előtt álló futballpályát pedig jövőre szeretnék átadni.

A földcsuszamlásokat

Ennek jegyében több mint egy hónapos előkészítés után elkezdődtek a sportingatlanon a munkálatok, a korábbi földcsuszamlás miatt a labdarúgó játéktérre felgyűrődött, óriás vakondtúrásra hasonlító földkupacokat mára le­gyalulták, és a betonlelátót is elbontották. Ez utóbbi részei – a tervek szerint – a helyszínen kerülnek majd ledarálásra, és ezt követően kezdődhet meg a támfal építése, ami a jövőbeni földcsuszamlásokat lesz hivatott megállítani, megakadályozni.

ÉM-BCS


DVTK Stadion: a bejelentés még várat

Miskolc - A diósgyőri stadion „potenciális” építője megkezdte az előkészületeket, konténerek érkeztek a terület mellé.

 

 

Stadionrekonstrukció Miskolcon – Honvéd-pálya: megmentés

Miskolc - Felújítják a miskolci Szentpéteri kapuban lévő sportkomp­lexumot.

 

 


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában