Helyi közélet

2016.10.07. 08:07

Összevontak több önkormányzati céget Miskolcon

Miskolc - Döntött csütörtökön a miskolci közgyűlés: a MIK Zrt., a MIVIKÖ Miskolc Kft., a Miskolci Városfejlesztési Kft. beolvad a Miskolc Holdingba.

Miskolc - Döntött csütörtökön a miskolci közgyűlés: a MIK Zrt., a MIVIKÖ Miskolc Kft., a Miskolci Városfejlesztési Kft. beolvad a Miskolc Holdingba.

A társaságok így megszűnnek mint önálló tagvállalatok, de divízióként továbbműködnek. A másik szerkezeti változás, hogy a Régió Park Miskolc Nonprofit Kft. beolvad a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.-be.

„…magukat gyakorlatilag gazdasági vállalkozásnak tekintve, a fenntarthatóságot üzleti modellekkel megerősítve kell működniük” – ezzel indokolja az előterjesztés a Miskolc Holding Zrt. egyes cégeinek összevonását. Valamint az is olvasható benne, hogy a városirányítási rendszert a gazdasági hatékonyság szempontjai szerint kell átalakítani.

Dr. Kriza Ákos polgármester annyival egészítette ki, hogy egységes cégirányítási koncepcióra van szükség a holdingon belül. Az ellenzék azonban kifogásolta, hogy a cégek egyesítéséről szóló előterjesztést csak az ülés előtti este kapták meg, így érdemben nem tudták átnézni.

ÉM


Ülésezett Miskolc közgyűlése – 2016. október

Csütörtökön tartották az októberi testületi ülést Miskolcon. A Borsod Online olvasóit élőben tudósítottuk az ülésről.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában