Helyi közélet

2016.10.08. 11:17

Olvasás éjszakája Miskolcon

Miskolc - Immár negyedik alkalommal rendezik meg szombaton az Olvasás Éjszakája programsorozatot.

Miskolc - Immár negyedik alkalommal rendezik meg szombaton az Olvasás Éjszakája programsorozatot.

Az idén – megyénkből egyedüliként – a miskolci Géniusz Könyváruház is csatlakozik az országos rendezvényhez. Ennek köszönhetően szombaton régiónk híres művészeivel, alkotóival találkozhat a közönség a Géniuszban.

„Ne csak a fióknak írj!”

A miskolci programot délután 2 órakor Fecske Csaba, József Attila-díjas költő nyitja meg. Ezután a Miskolci Nemzeti Színház művészei – Somhegyi György, Tenki Dalma, Harsányi Attila és Bodoky Márk – tartanak felolvasást a könyváruházban. Majd Fecske Csaba felolvasása következik, a költő saját műveiből tart előadást. A Ne csak a fióknak írj, avagy reflektorban az új generáció címmel amatőr írók, költők, slamp poetrysek mutatkoznak be. Az est folyamán több fiatal tehetség előadásával is várják a vendégeket, többek között a Földes Ferenc Gimnázium diákjai is fellépnek, saját művüket adják elő.

A Miskolci legendák készülő második kötetéről is hallhatnak előadást az érdeklődők az olvasás éjszakáján, Fedor Vilmos, a könyv egyik szerzőjének előadásában. A könyves program éjfélig tart majd.

- ÉM-NSZR -


Mi a cél?

Népszerűbbé tenni az olvasást, mint örömforrást – fogalmazták meg az Olvasás Éjszakájának célját a szervezők. Október 8-án, este 6 órától másnap hajnalig az Olvasás Éjszakája öt főhelyszínén és a csatlakozó könyvesboltokban látványos, zenés programokkal, interaktív produkciókkal szórakoztatnak a szervezők. Az Olvasás Éjszakáján az ország számos könyvesboltja hosszabb nyitva tartással várja az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában