Helyi közélet

2016.10.26. 09:23

Már tábla is jelzi a szigorításokat, egyirányú lett a miskolci főutca

Miskolc - A Városház tér irányából hajthatnak csak be a főutcára.

Miskolc - A Városház tér irányából hajthatnak csak be a főutcára.

Fél évvel ezelőtt szigorúbb rendet szavaztak a főutcára a miskolci képviselők. Az áprilisi közgyűlési ülésen a Széchenyi utcai behajtási engedélyek felülvizsgálatára, a kiemelt közterek fokozottabb ellenőrzésére és a főutca forgalmi rendjének megváltoztatására mondott igent a testület. Eddig azonban csak a rendeletben rögzítették a szigorításokat, október 23-tól azonban táblák is jelzik a behajtás irányát, módját, az új szabályokat. Minderről keddi sajtótájékoztatóján beszélt Kovács László Csaba, a Miskolci Önkormányzati Rendészet (MIÖR) vezetője.

A főutca a Városház tér irányából az Ady Endre utcáig egyirányúsított. A kötelező haladási irányt a Széchenyi-szobornál már tábla is jelzi, a Szemere utca sarkán pedig behajtást tiltó táblát helyezett ki a városgazda.

Fokozott ellenőrzés lesz

A MIÖR vezetője hangsúlyozta: az egyirányúsítás az autósokra vonatkozik, ezen belül a rendészekre, az áruszállítókra is. A kerékpárosok mindkét irányban közlekedhetnek, de csak a síneken, ezt is táblával jelzik. A következő napokban fokozottabb ellenőrzés is várható, a rendészet szeretné, hogy a főutcán közlekedők minél előbb megszoknák az új forgalmi rendet, éppen ezért figyelmeztetik majd őket a változásokra.

„De táblákon is feltüntettük a szigorításokat, ezeket is érdemes tanulmányozniuk a miskolciaknak” – tette hozzá Kovács László Csaba.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában