Helyi közélet

2016.10.28. 13:51

Kossuthos diák a díjazott

Sátoraljaújhely - Mihalik Martin lett a sátoraljaújhelyi polgármester ösztöndíjasa.

Sátoraljaújhely - Mihalik Martin lett a sátoraljaújhelyi polgármester ösztöndíjasa.

A sátoraljaújhelyi polgármester ösztöndíjasa ebben a hónapban Mihalik Martin lett. Mihalik Martinnak, a Szerencsi Szakképzési Centrum Sátoraljaújhelyi Kossuth Lajos Gimnáziumának hatosztályos rendszerű képzésében tanuló végzős diákjának az elismerést Szamosvölgyi Péter, Sátoraljaújhely polgármestere adta át a városházán.

Kitűnő vagy jeles

Ahogy az a díjátadón elhangzott, tanulmányi és közösségi munkája példamutató. A félévi és év végi eredményei az elmúlt öt évben kitűnőek vagy jelesek voltak. A 2015/16-os tanévben angol nyelvből jeles eredménnyel tett előrehozott középszintű érettségit. A jelenlegi, őszi érettségi vizsgaidőszakban ugyanebből a nyelvből emelt szinten méretteti meg magát. Angolból középfokú nyelvvizsgával is rendelkezik

Martin iskolai irodalmi műsorok és városi rendezvények állandó szereplője. Több helyi, regionális és határon túli szavalóversenyen indult, amelyeken szép eredményeket ért el. Iskolája alapítványának történelmi ösztöndíjasaként megyei és országos középiskolai történelemtantár­gyi versenyeken több éve képviseli az intézményt.

Továbbtanulási tervei között szerepel, hogy a Corvinus Egyetem közgazdász hallgatója legyen, ennek érdekében készül az érettségi és a felvételi vizsgákra.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában