Helyi közélet

2016.10.17. 12:02

Klaudia emlékére, mások segítésére

Miskolc - Vasárnapi jótékonysági gála Miskolcon – a GYEK javára szervezték.

Miskolc - Vasárnapi jótékonysági gála Miskolcon – a GYEK javára szervezték.

Jótékonysági gálaestet rendeztek vasárnap délután a Kun Klaudia Angyali Gyermekszív Agydaganatos Gyermekekért Alapítvány javára.

Az alapítvány szeretné befejezni a megyei kórház Gyermekegészségügyi Központja Onkohematológiai Osztálya kórtermeinek felújítását.

Tavaly 5, az idén 4 kórtermet sikerült kifesteniük és vidám gyermekrajzokkal barátságossá tenniük. Ezenkívül 12 kórteremben ingyenes internetelérést sikerült biztosítaniuk.

A vasárnapi gálaest bevételét a szervezők a felújított kórtermekbe szánt televíziók, fali konzolok vásárlására kívánják fordítani. A szervezet céljai között szerepel a Kun Klaudia Testi, Lelki és Élményterápiás Apartmanközpont létrehozása, mely a beteg gyermekek és családjaik számára nyújt majd segítséget.

Kun Klaudia 2006-ban született, 6 éves korában agytörzsi daganatot diagnosztizáltak nála. A miskolci kislány küzdelme másfél évig tartott, 2014 novemberében hunyt el. Az alapítványt szülei hozták létre Klaudia hősies küzdelmének emlékére és abból a célból, hogy a hasonló betegséggel küzdő gyerekeknek és szüleiknek segíthessenek.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában