Helyi közélet

2016.10.19. 07:32

Elkezdődött: valami készül a Hideg-soron

Miskolc - Bontási terület lett. Most takarítanak, majd az utat is kiszélesítik.

Miskolc - Bontási terület lett. Most takarítanak, majd az utat is kiszélesítik.

A Hideg-sor Miskolc egyik kritikus városrésze. Az elmúlt évtizedekben többször is írtunk arról, hogy hatalmas szemétkupacok rondítják el a város látképét, köszönhetően azoknak, akik hulladéklerakóként használják a területet. Illetve öt évvel ezelőtt partfalomlásról is beszámoltunk, ez leginkább a Hideg-sor alatt lévő utcát, útszakaszt érintette. Akkor a több tíz köbméternyi leomlott föld és támfaldarabok miatt három „épületből” kellett kiköltöztetni az ott lakókat. Azért az idézőjel, mert voltak olyan házak, amelyeket a partfalba vájtak, mint a barlanglakásokat. Ezek többnyire – sok esetben a lakók által felhalmozott szemét miatt – szinte megközelíthetetlenek voltak.

Újabb sávval szélesítik ki a biztonságos közlekedés érdekében. Koczák Szilvia

15 millióba kerül

Akik azonban most járnak a Hideg-soron, azok láthatják, hogy a házakat, házromokat szalaggal elkerítették, jelezve, hogy bontási terület. Illetve omlásveszélyre figyelmeztető táblákat is kihelyeztek. Valami tehát készül: az önkormányzat megkezdte az ingatlanok bontását, a nyomortelep felszámolását.

Az életveszélyessé vált lakásokból már korábban kiköltöztek az ott élők, és mára mindegyik ingatlan az önkormányzat tulajdonába került. Koczák Szilvia városházi szóvivő érdeklődésünkre elmondta: az önkormányzat újabb sávval szélesíti a Hideg-sort a gyorsabb, biztonságosabb közlekedés érdekében.

A jelenlegi út mellett 14 romos, életveszélyes ingatlant vásárolt, illetve sajátított ki a város. Jelenleg bozót- és cserjeirtást végez a Városgazda Kft., valamint összegyűjtik és elszállítják a felhalmozódott kommunális szemetet is. A terep megtisztítását követően megkezdődik az ingatlanok elbontása is – tudtuk meg a szóvivőtől. Hozzátette: az út tervezési munkái 2017-ben kezdődnek el. Azt is megtudtuk: a bontás körülbelül 15 millió forintba kerül majd.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában