Helyi közélet

2016.10.25. 16:32

Diák, de már polgármester a miskolci fiatalember

Miskolc - Tőzsér Máté lett Miskolc új diákpolgármestere. A fiatalember a Kós Károly Építőipari Szakgimnázium tizenkettedikes tanulója. Idén érettségizik magasépítő szakon, miközben vezeti az iskolai diákönkormányzatot csakúgy, mint a Petőfi Sándor Fiúkollégium diákönkormányzatát. 

Miskolc - Tőzsér Máté lett Miskolc új diákpolgármestere. A fiatalember a Kós Károly Építőipari Szakgimnázium tizenkettedikes tanulója. Idén érettségizik magasépítő szakon, miközben vezeti az iskolai diákönkormányzatot csakúgy, mint a Petőfi Sándor Fiúkollégium diákönkormányzatát. Nemrégiben az Új Nemzedék Közösségi Térben tartották a Miskolci Városi Diákönkormányzat tisztújítását.

A miskolci eseményen részt vettek a jelenlegi diáktanácstagok 13 fővel, és mint kiderült, „a minél jobb munka érdekében választottak” egymás közül azok a diákok, akik ráadásul ismerik is egymást. Megtudtuk: jelenleg átalakuláson esik át a diákönkormányzat működése, hiszen eddig különböző bizottságok tevékenykedtek, míg most mindezt megszüntették: van a diákönkormányzat, felelősökkel.

Rengeteg pozitív és hasznos visszajelzést kaptunk. Tőzsér Máté

Idén érettségizik

A további tények: Tőzsér Mátét választották diákpolgármesternek. Rajta kívül komoly feladatok várnak Gombos Nóra diák-alpolgármesterre, Iván Dávid programszervezési elnökre, Tóth Anett médiafelelős elnökre és Csirmaz Klaudia kapcsolattartásért felelős elnökre is.

– A fiatalsággal szeretnék mindenképpen foglalkozni a felnőtt éveimben – erről is beszélt lapunknak Tőzsér Máté, aki a Kós Károly Építőipari Szakgimnázium tizenkettedikes tanulója.

Idén érettségizik magasépítő szakon, miközben vezeti az iskolai diákönkormányzatot csakúgy, mint a Petőfi Sándor Fiúkollégium diákönkormányzatát. – Az viszont megfontolandó, hogy politikai pályán-e… Inkább valamilyen közösségben tennék, például valamilyen szervezetben.

Máté elmondta, hogy az idén szeretnének elkezdeni egy komoly kapcsolati rendszer kiépítését a nagyobb városok között. De tervben van egy miskolci konferencia csakúgy, mint egy rekordkísérlet is. Egyébként a tisztújításon titkos szavazással voksoltak, ugyanakkor részt vett az eseményen Kiss Gábor, Miskolc alpolgármestere is.

Még szorosabbra

– Miskolc és a helyi diákönkormányzat még szorosabb kapcsolatára is törekszünk – árulta el a diákpolgármester. – Tavaly is előfordult, hogy többször kikérte véleményünket a város. Nagyon jó érzés volt. De rengeteg pozitív és jó visszajelzést kaptunk a diákságtól is, például a 24 órás röplabdabajnokság után. Idén már harmadik alkalommal szervezzük meg ezt a sporteseményt. Célunk az is, hogy időről időre felállítsuk a fiatalokat a képernyők és az okostelefonok elől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában