Helyi közélet

2016.10.25. 09:32

Calici miatt látogatási stop a Szent Ferenc kórházban

Miskolc - Kedden már feloldhatják a tilalmat a Szent Ferencben.

Miskolc - Kedden már feloldhatják a tilalmat a Szent Ferencben.

Calici vírus miatt volt látogatási tilalom a miskolci Szent Ferenc Kórházban. Hétfőn még két osztályon fenntartották a tiltást, de kedden már fogadnak betegeket, és látogatni is lehet a bent fekvőket. Mindezt dr. Tiba Sándor, a MISEK Miskolci Semmelweis Kórház főigazgatója mondta el lapunknak.

– Az első megbetegedéseket – amelyek hányással, hasmenéssel, lázzal jártak – október 14-én észlelték a Szent Ferenc Kórházban – tudtuk meg a főigazgatótól. – Ezek általában gyors, két-három napos lefolyásúak voltak. A laborvizsgálatok egy embernél mutatták ki a calici vírust. Ezek után rendeltem el a látogatási tilalmat.

72 óra szükséges

Dr. Tiba Sándortól azt is megtudtuk, a betegek többsége már jól van, tünetmentesek, de azért tartják fent a látogatási tilalmat keddig, mert 72 óra szükséges ahhoz, hogy bebizonyosodjon, hogy valóban véget ért a fertőzés.

Hogyan kerülhetett a kórházba a vírus? – kérdeztük.

– Tudni kell, a calici vírus nagyon gyorsan mutálódik, és mivel a Szent Ferencben rehabilitációs részleg van, így folyamatos a látogatás, éppen ezért elképzelhető, hogy valaki behozta a vírust – válaszolta dr. Tiba Sándor.

ÉM-NSZR


Videó: Calici vírus fertőz a miskolci Szent Ferenc Kórházban

Miskolc - A hányással és hasmenéssel járó vírustól eddig 29-en betegedtek meg. A betegség a kórházban lévő, amúgy is legyengült szervezetű emberekre rendkívül veszélyes lehet. Az intézményben most tilos a látogatás és új betegeket sem vesznek fel.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában