Helyi közélet

2016.09.21. 09:08

Patinás szállodaépületet vegyenek Miskolc belvárosában!

Miskolc - Még mindig árulja az Avas Szállót a Miskolci Ingatlangazdálkodó (MIK) Zrt. Az épület ára: 601,3 millió forint.

Miskolc - Még mindig árulja az Avas Szállót a Miskolci Ingatlangazdálkodó (MIK) Zrt. Az épület ára: 601,3 millió forint.

Miskolc belvárosában régi, patinás szállodaépület felújítási, üzemeltetési kötelezettséggel eladó – olvashatjuk az egyik ingatlanos portálon. A hirdetés mellett pedig a címet is megadták: Miskolc, Széchenyi utca 1. szám, illetve az ingatlan fotója is látható. A város ingatlankezelője tehát az egykori Avas Szálló épületét árulja. Még mindig… Ugyanis már júliusban is megírtuk, hogy a tavaly tavasszal 150 millió forintért megvásárolt ingatlant négyszeres áron értékesítené a város. Ehhez képest a hirdetés nem változott, illetve annyiban, hogy kiegészült egy ajánlattételi határidővel: 2017. február 27., 10 óra. Az érdeklődők azt is megtudhatják: az ingatlanra vonatkozó kötelezettségeket tartalmazó kiajánlási dokumentáció a MIK Zrt. Üzleti Ingatlan Hasznosítási Irodájában vásárolható meg 25400 forintos áron. Azt érdemes megjegyezni, a város mindenképp szállodában gondolkodik, és ehhez keres befektetőt.

Az Avas Szálló értékesítése, jövőbeni hasznosítása üzleti ügy. Koczák Szilvia

Fesztiválhelyszín?

Miután az utóbbi két évtizedben szép lassan elveszítette funkcióit az egykori szálloda – megszűnt az étterem, a mozi is –, sokan és sokféle javaslatot tettek az épület újjáélesztésére. Legutóbb, a CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál kapcsán merült fel: az egykori Avas Szálló méltó helyszíne lehetne a fesztiválnak. A rendezvény ugyanis kinőtte magát, évről évre több az érdeklődő, és a szakemberek szerint mindenképpen növelni kellene a vetítőhelyek számát.

Érdeklődő

A város gondolkodik-e abban, hogy valamikor az újjáépült Avas Szálló adjon helyet a filmfesztiválnak vagy más, nagyszabású miskolci programoknak? Valamint, ha sikerül eladni az épületet, akkor a városi rendezvényeket hogyan lehet majd beilleszteni a beruházás profiljába? De szerettük volna megtudni azt is, volt-e már érdeklődő a szálló iránt, mi a terve a városnak, ha nem sikerül értékesítenie az épületet. Korábban pedig szó volt arról is, hogy a város saját maga újítaná fel a főutcai ingatlant pályázati forrás segítségével, erről letett az önkormányzat? Koczák Szilviától a következő választ kaptuk: „Az Avas Szálló értékesítése, jövőbeni hasznosítása üzleti ügy. Az önkormányzat érdekeinek védelme miatt, és a partnerek beleegyezése nélkül, folyamatban lévő ingatlanértékesítésről nem kívánunk nyilatkozni. Az épület adottságai lehetővé teszik, hogy az Avas Szálló a CineFest otthona legyen, ez a majdani üzemeltetővel történő megállapodás kérdése. De ez teoretikus kérdés, hiszen egyelőre még az értékesítési folyamat sem zárult le”.

Elkészült

Tegnap írtam alá az Avas Szálló megvásárlásáról szóló szerződést – ezt tavaly áprilisban jelentette be dr. Kriza Ákos polgármester. Hangsúlyozta: ezzel 18 év után újra Miskolc tulajdonába került a szálló. Mint fogalmazott: „Tudjuk, hogy ez az emblematikus épület hány éve pusztul a város szívében. Most megteremtettük a lehetőségét annak, hogy az önkormányzat saját kezébe vegye a fejlesztést”. A városvezető akkor azt is mondta, elkészült egy tanulmány, ami szerint szállodaként üzemeltetnék a jövőben az Avas Szállót.


Miskolc - A miskolci önkormányzat 150 millió forintért vette meg az épületet, most négyszeres áron eladná.

Miskolc - Hatszázmillió forintért hirdeti a MIK Zrt. Miskolc egykor patinás szállodáját.

Miskolc - Elfogadta a bizottság a város közbeszerzési tervét, amelyben két, még nem létező szállodáról is szó van.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában