Helyi közélet

2016.09.12. 09:34

Nyílt verseny: milyen legyen Európa Kulturális Fővárosa?

Tokaj - Pályázatot írt ki Tokaj vezetése a logótervre – szabad a pálya!

Tokaj - Pályázatot írt ki Tokaj vezetése a logótervre – szabad a pálya!

A Tokaji borvidék, mint Magyarország világörökségi kultúrtája, 27 település összefogásával kandidál az Európa Kulturális Fővárosa 2023 címre.

Arculatterv

Az eseménysorozathoz Tokaj és a borvidék 26 települése – a pályázat első dokumentumainak benyújtása előtt – átgondolt, széles körben támogatott arculatot szeretne kialakítani. Ezért Tokaj önkormányzata nyílt logópályázatot hirdet az eseményhez kapcsolódóan, melyre mindenkitől – amatőröktől és professzionális alkotóktól is – vár terveket. Cél a borvidéki települések összefogásának a vizuális megjelentetése, amely tükrözi a hagyományokat, ugyanakkor innovatív, egyedi védjegye lehet az elnyerendő címnek. Az első három helyezett kiválasztása szakértői csoport döntése alapján dől el. A részletes pályázati felhívás a www.tokaj.hu/logopalyazat címen elérhető.

Megmutathatja a közös jövőt is

A Tokaji borvidék számára az Európa Kulturális Fővárosa pályázat jóval több, mint városok, térségek közötti verseny – erről lapunkból is értesülhettek olvasóink, hiszen többször foglalkoztunk a témával, és szeretnénk nyomon követni a megyénkből e cím elnyeréséért induló pályázatokat. A pályázat alkalmat teremt a borvidék hosszú távú kulturális alapú stratégiájának elkészítésére és következetes megvalósítására. A 27 település egyedülálló vallási, történelmi és a kapcsolódó bor kulturális múltja és jelene, egy közös cél felé történő összefogása ideális alapot jelent a következő évtized fejlesztéseihez.

A kultúra tájat is épít

A térség számára már a pályázat elkészítése is lehetőség: a pályázat kidolgozásában, munkacsoportok formájában lehetőség nyílik a helyi értelmiség összefogására, közös gondolkodásra és közösségi munkára. Ebben a munkában a közösségi és hosszú távú, fenntartható tervezés szempontjai érvényesülnek: a térségi véleményformálók és társadalom mellett részt vesznek a környék iskolái, felsőoktatási intézményei, a civil szervezetei és a helyi kulturális, gazdasági szereplői csakúgy, mint az országos jelentőségű kulturális intézmények is.

A Tokaji borvidék kulturális infrastruktúra hálózata erőteljes fejlődést mutatott az elmúlt években. Tokaj esetén az elmúlt tíz évben több mint 3 milliárd forintot fordítottak a kulturális infrastruktúra fejlesztésére.

Megépült a kulturális és konferencia-központ, mellette zöldmezős beruházásként a Paulay Ede Színház, elkészült a Világörökségi Bormúzeum és a 2500 ember befogadására képes szabadtéri Fesztiválkatlan.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában