Helyi közélet

2016.09.20. 12:22

Néhány napon belül hazai kézbe kerül a teljes lakossági földgázszolgáltatás

Budapest - A Főgáz néhány napon belül lezárja a Tigáz lakossági földgázfogyasztóinak átvételi folyamatát, így a nemzeti közművek fogja biztosítani az egész ország gázellátását, az új ügyfeleknek nincsen teendőjük az átvétellel kapcsolatban - közölte az Első Nemzeti Közműszolgáltató (ENKSZ Zrt.) az MTI-vel.

Budapest - A Főgáz néhány napon belül lezárja a Tigáz lakossági földgázfogyasztóinak átvételi folyamatát, így a nemzeti közművek fogja biztosítani az egész ország gázellátását, az új ügyfeleknek nincsen teendőjük az átvétellel kapcsolatban - közölte az Első Nemzeti Közműszolgáltató (ENKSZ Zrt.) az MTI-vel.

A társaság azt ígéri, mindent megtesz annak érdekében, hogy a fogyasztók a lehető legpozitívabb változást érezzék.

A Főgáz október 1-jén megkezdi a Tigáz 1,2 millió egyetemes szolgáltatásra jogosult fogyasztójának ellátását. A földgázfelhasználók és a Főgáz között a törvényi előírás alapján határozatlan időre egyetemes szolgáltatási szerződés jön létre, így az érintetteknek nincsen teendőjük, a felhasználási helyek automatikusan a Főgáz ellátásába kerülnek. A szolgáltatóváltással a földgáz ára nem változik.

A közlemény szerint a Tigáz-tól érkezők az első Főgáz-számlát legkorábban novemberben kapják kézhez, diktálni pedig október 27-től nyílik lehetőségük a Főgáz ügyfélszolgálati csatornáin keresztül.

A fogyasztók átvételekor semmilyen műszaki beavatkozás, sem mérőcsere nem történik. Műszaki problémák esetén a fogyasztók a megszokott elérhetőségeken továbbra is a területileg illetékes földgázelosztó társaságokhoz tudnak fordulni.

A fogyasztók a Tigáz-tól végszámlát fognak kapni. A Tigáz-nak előre kifizetett részszámlák esetleges többlet összegét a szolgáltatóval történő elszámolás után a befizetők visszakapják, azonban ezt a pénzt érdemes félretenni, hiszen a téli hónapokban a magasabb fogyasztás magasabb számlákat eredményezhet - hívja fel a figyelmet az ENKSZ. Amennyiben egy felhasználási hely a Tigáz-tól tartozás miatt kikapcsolt felhasználási helyként kerül át a Főgáz-hoz, a felhasználó akkor kérheti majd a visszakapcsolást, ha a Tigáz-nál rendezte a tartozást.

A csoportos beszedési megbízások a Főgáz-nál is tovább élnek, így nem szükséges új megbízást adni a banknak. A diktálós és részszámlás fogyasztókat egyaránt változás nélkül átveszik, így aki eddig diktálás vagy részszámlázás alapján fizetett, továbbra is maradhat ezekben az elszámolási módokban - írták.

A Tigáz-nál online ügyfélszolgálatot használók egyszerűsített módon tudnak majd regisztrálni a Főgáz online ügyfélszolgálati oldalára, ez lehetőséget biztosít arra is, hogy azonnal az egyszerű, környezetbarát e-gázszámlát válasszák, amely jelentősen megkönnyíti a számlakezelést a felhasználók számára - jelezték a közleményben.

További információk elérhetők a Főgáz honlapján, a http://szolgaltatovaltas.fogaz.hu/tigaz oldalon.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában