Helyi közélet

2016.09.04. 18:56

Harmadszorra értek célba Szirmabesenyőn

Szirmabesenyő - Műfüves labdarúgópályával gyarapodott a település, az avatóünnepség szombaton volt.

Szirmabesenyő - Műfüves labdarúgópályával gyarapodott a település, az avatóünnepség szombaton volt.

Az új pályát a Szirmay-kastély és az általános iskola környezetébe helyezték el, ettől jobb helyet máshol nem is találhattak volna.

Hetven, harminc

– A létesítmény szimbolikus jelentőséggel bír – mondta beszédében Huszti Gábor polgármester, majd így folytatta: – Megvalósításának háromszor futottunk neki, amíg végre pályázati úton forrást nyertünk hozzá. A Magyar Labdarúgó Szövetség TAO-pályázata révén 30.4 millió forintból valósítottuk meg, az összeghez önkormányzatunk harminc százalékos önrészt biztosított. A kivitelezésből kivették részüket közfoglalkoztatottjaink, akik ezzel is hozzájárultak az értékteremtéshez.

Török Dezső, a megyei közgyűlés elnökeként és a Magyar Olimpiai Bizottság tagjaként osztotta meg gondolatait a jelenlévőkkel:

– Túl vagyunk a labdarúgó Európa-bajnokságon és a riói olimpián, ezeken a világeseményeken nagyszerűen helytálltunk, csapatunk és sportolóink emlékezetes pillanatokat szereztek valamennyiünknek. Korábban a grundokról kerültek ki későbbi legjobbjaink, azóta infrastruktúrálisan nagyot léptünk előre, s a jövőben ezt kell kihasználnunk.

A huszonhatodik

Sajti Viktor, az MLSZ Borsod-Abaúj-Zemplén megyei igazgatója így beszélt:

– Az országos elnökség hat esztendővel ezelőtt felmérte a létesítményhelyzetet, azóta nagy előrelépés történt ezen a téren. Országszerte több száz pálya épült fel, szűkebb pátriánkban pedig ez a huszonhatodik létesítmény.

A nemzeti színű szalagot Török Dezső és Huszti Gábor vágta át.

- ÉM-KT -


Neves szakemberek

Az avatóünnepségen jelen volt Benczés Miklós, a DVTK sport- és akadémiai igazgatója, Kondás Elemér, a DVSC NB I-es labdarúgó csapatának közelmúltban lemondott vezetőedzője, aki Szirmabesenyőn járt általános iskolába, továbbá a településen élő Balázs András, az MLSZ volt megyei társadalmi igazgatója, aki tisztségét negyedszázadig töltötte be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában