Helyi közélet

2016.09.19. 17:03

„A Jóisten irányított ide”

Olaszliszka - Az olaszliszkai óvoda vezetője kozmetikusból lett óvodapedagógus. Arcok a megyéből: Bertáné Batta Magdolna óvodapedagógus.

Olaszliszka - Az olaszliszkai óvoda vezetője kozmetikusból lett óvodapedagógus. Arcok a megyéből: Bertáné Batta Magdolna óvodapedagógus.

Egy éve látja el az olaszliszkai Kerekerdő Óvoda vezetői posztját Bertáné Batta Magdolna, aki két évtizeddel ezelőtt még nem hitte volna, hogy óvodapedagógussá válik.

Hiszem és vallom, a hit nagyon gyakran erős segítség." Bertáné Batta Magdolna

A nagy fordulat

Kozmetikusként dolgoztam sokáig Olaszliszkán – mondja Bertáné Batta Magdolna.

– A lakásomban fogadtam a vendégeimet, így gyakran megfordult nálunk Smajda Istvánné, az óvoda korábbi vezetője. Akkor volt kicsi a lányom és telerajzoltam a szobája falát vidám képekkel. Az óvoda vezetője látta a képeket és azt mondta, nekem óvónőnek kellene lennem. Tetszett, amit mondott, de nem hittem volna még akkor, hogy mindez be is fog következni. 2003-ban megüresedett egy állás az óvodában és akkor gondoltam egy nagyot, beadtam a jelentkezésemet. Akkor még volt lehetőség képesítés nélküli óvónőként dolgozni, de amikor felvettek, rögtön be is iratkoztam a sárospataki főiskolára és el is végeztem az óvodapedagógiai szakot. Amikor Smajda Istvánné tavaly nyugdíjba ment, megpályáztam az állást és végül engem választottak.

Aktív hitélet

Bertáné Batta Magdolna nem tagadja, nagyon fontos szerepet játszik az életében a hit, a római katolikus egyház.

– Engem még úgy neveltek, hogy számomra nem volt kérdés, vasárnap délelőtt elmegyünk a templomba és az egész napot a családdal töltjük. A gyermekeimet is így neveltem. Ma még eszerint élünk, hogy később is megtartják-e ezeket a szokásokat, nem tudom, ez már az ő döntésük lesz. Hiszem és vallom, a hit nagyon gyakran erős segítség. Nekem is vannak nehéz pillanataim, olyankor mindig segítséget kapok Istentől. Azt is vallom, hogy engem a Jóisten irányított ide, erre a pályára.

Közösségben

Az olaszliszkai Kerekerdő Óvoda életében az elkövetkező két év a változásoké lesz.

– Többen nyugdíjba mentek az óvodából és jövőre is ugyanez várható. Gyakorlatilag két év alatt szinte teljesen kicserélődik a közösségünk, amit egyrészt sajnálok, mert remek emberekkel dolgozhattam eddig is együtt, de hiszem, hogy az újonnan érkezőkkel ugyanilyen remek közösséget alkothatunk majd.

- ÉM-BG -


Kerekerdő Óvoda

  • A több mint 100 éves épület 2009-ben teljesen megújult, megszépült, akadálymentesített lett a külső és belső felújítás során, az udvarra díszcserjéket ültettek.
  • Az utóbbi években olyan szervezeti változások történtek, melyek befolyásolták a munkát.
  • 2007-ben alakult az Olaszliszkai Óvoda és Iskolafenntartói Társulás.
  • 2010-ben Egységes Óvoda-Bölcsőde csoportot alakítottak ki.
  • 2011-től csoportösszevonás miatt három vegyes életkorú közösségben fogadják a település gyermekeit, akiknek szülei az olaszliszkai óvodát választják. A csoportok a 2–7 éves korosztály által is kedvelt „méhecske, pillangó és katica” elnevezést kapták.
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában