Helyi közélet

2016.09.25. 19:51

A völgy három napra a dombra költözött

Tállya - Pénteken délután kezdődött és vasárnap estig tartott a Kerekdomb Fesztivál és Bormustra Tállyán.

Tállya - Pénteken délután kezdődött és vasárnap estig tartott a Kerekdomb Fesztivál és Bormustra Tállyán.

A hivatalos megnyitót pénteken délután tartották a tállyai Oroszlános Borvendéglő és Borhotel udvarán.

Fontos együttműködés

Itt elhangzott, a Tállyáért Egyesület immár harmadik éve dolgozik a község gazdasági, szellemi és kulturális fejlődéséért a régió, Tokaj-Hegyalja és Tállya elkötelezettjeként. 2014 óta igyekeznek támogatni az építkező folyamatokat programok, rendezvények és művészeti táborok szervezésével, a települési programkínálat fejlesztésével, közösségi programok létrehozásával. Egyik legfontosabb kezdeményezésük a Kerekdomb Fesztivál, és az azon belül megrendezendő Kerekdomb Félmaraton és Mád–Tállya Futás, amelyet szombaton délelőtt tartanak.

A fesztivál fejlesztésének kapcsán 2016-ban egy fontos együttműködés alapjait sikerült lefektetni a Művészetek a Vidékfejlesztésért Alapítvánnyal, amely a Balaton-felvidéki Művészetek Völgye fesztivál szervezéséért felel. Ami Nyugat-Magyarországnak a Művészetek Völgye, az kíván lenni a Kelet-magyarországi régió számára a Kerekdomb Fesztivál. Egy olyan hiánypótlóan színvonalas közösségi esemény, amely minőségi kulturális, zenei, turisztikai és borélményt nyújt, s teszi mindezt magas színvonalon, nagy programkínálattal, az összművészetiség gondolatát középpontba állítva. Egy ilyen fesztivál jelentősen hozzájárul Tállya imázsának fejlődéséhez, és olyan kulturális pezsgést hoz erre a vidékre, amely által modern, élő, kortárs kulturális és turisztikai csomóponttá válhat. A fesztivál helyszínei Tállya történelmi magjában helyezkednek el, amelyek közül az egyik legimpozánsabb az 1720-ban épült barokk Maillot-kastély, amely a francia Maillot báró és családja otthona volt egykor.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában