Helyi közélet

2016.09.30. 14:53

A Protestáns Műhely Golopon

Golop - A KDNP Protestáns Műhely Golopon tartotta éves országos közgyűlését a napokban.

Golop - A KDNP Protestáns Műhely Golopon tartotta éves országos közgyűlését a napokban.

A Protestáns Műhely a KDNP keretein belül működik országosan és megyékben is. A hétvégén spirituális és tematikus előadások hangzottak el. A közgyűlés döntött arról, hogy a kiemelkedő munkát végzett – alapító atyák –, illetve regionális munkát végzők munkáját 2017-től Luther Kálvin emlékplakettel, illetve oklevéllel tüntetik ki évente. A hivatalos közgyűlés keretében dr. Birkás Antalt választották meg a Protestáns Műhely elnökévé, míg dr. Badacsonyi Zoltánt alelnöknek, dr. Békefy Lajost pedig a KDNP PM külügyi titkárává.

Megbeszélés, előadás

A rendezvényen az elnök ismertette az elmúlt időszak munkáját, és azt, hogy új szervezetek alakultak. Dr. Badacsonyi Zoltán alelnök a 2017. évi munkaprogramot ismertette, amelynek központi része kell hogy legyen a reformáció 500. évfordulója és annak megünneplése.

Dr. Békefy Lajos külügyi titkár és világvallás-kutató előadásában napjaink égető kérdéseiről szólt: „Migrópa, Eurábia, álmigráció.” Ennek szellemében az október 2-i népszavazás ügyében egyértelműen a nem mellett érvelt, melyet a PM, mint politikai KDNP tagja egyöntetűen támogatott. Végül Golopon megalakult a Protestáns Műhely szervezete, mely elnökévé Kiss Lajost választotta.

Dr. Sója Szabolcs a KDNP B-.A.-Z. megyei elnöke biztosította a jelenlévőket, hogy Borsod megyében a KDNP minden segítséget megad a továbbiakban is a PM részére és a két célkitűzést segíti, az október 2-i népszavazást és a reformáció 500. évi megünneplését.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában