Helyi közélet

2016.08.25. 17:17

Videó: Voldemort-ügy - Mengyi Roland nem mond le

Budapest, Miskolc, Tiszaújváros - Nem mond le, sőt, a munkájára koncentrál a hatóságok látókörébe került Mengyi Roland fideszes képviselő.

Budapest, Miskolc, Tiszaújváros - Nem mond le, sőt, a munkájára koncentrál a hatóságok látókörébe került Mengyi Roland fideszes képviselő.

Ezt most hallom először, nem is foglalkoztam vele, nem tudok mit mondani – így reagált a mno.hu-nak Mengyi Roland országgyűlési képviselő a Népszabadság értesülésére, miszerint a nagyobbik kormánypártban felvetődött, hogy kizárnák a Fideszből. Azt állította, hogy senki nem kereste meg őt a kormánypártból, és az sem igaz, hogy arra kérték, önként mondjon le mandátumáról. – Ez a kérdés nem vetődött fel – szögezte le Mengyi.

A politikus mentelmi jogának felfüggesztését a múlt héten kezdeményezte a Legfőbb Ügyészség, a Jobbik a miniszterelnöktől várja az ügy részleteinek felderítését.

Forrás: tenyek.hu | mno.hu.


A mostani kormány zéró toleranciát hirdetett a korrupcióval szemben, a Mengyi-ügyben is azonnal vizsgálatot indított - reagálta a Fidesz-frakció szerdán Bárány Balázs szocialista politikus kijelentéseire.

Az MSZP arra vár választ Orbán Viktortól, hogy meddig akar még "falazni" Mengyi Rolandnak és meddig tűri meg őt a Fideszben.

A Fidesz szerint a Jobbik a mai napig Európa legnagyobb korrupciós botrányához falaz és a mentelmi jog mögé bújtatta Kovács Bélát. A nagyobbik kormánypárt parlamenti frakciója kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében azt is kiemelte, hogy a Fideszben viszont zéró tolerancia van a korrupcióval szemben.

A Jobbik az igazság kiderítését és felelősségre vonást vár Orbán Viktor miniszterelnöktől az úgynevezett Voldemort-ügyben.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint ezzel magyarázható, hogy a Mengyi-ügy gyanúsítottjai tudomást szerezhettek a lehallgatásukról. A szocialisták feljelentést tettek államtitoksértés miatt, ők azt mondják, a feletteseik elárulták az adónyomozókat.

Lukács Attila, a Jobbik választókerületi elnöke pénteki, mezőkövesdi sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy szerinte „egyre brutálisabb dolgokra derül fény Mengyi Roland fideszes országgyűlési képviselőhöz köthető korrupciós ügyben”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában