Helyi közélet

2016.08.09. 14:23

Szikszó - Mongólia: Egymás lehetőségeinek kapujában

Miskolc, Szikszó - Magyar népdal volt a mongol–szikszói együttműködés nyitánya.

Miskolc, Szikszó - Magyar népdal volt a mongol–szikszói együttműködés nyitánya.

Mongólia és Szikszó közötti gazdasági, kulturális és turisztikai együttműködési megállapodást írt alá Mongólia magyarországi nagykövete, dr. Batbayar Zeneemyadar és Szikszó önkormányzatának képviseletében Füzesséri József polgármester hétfőn Miskolcon.

A média képviselőit a nagykövet (aki az ELTE-n szerezte jogi diplomáját) a „Csillagok, csillagok, szépen ragyogjatok” kezdetű népdal eléneklésével lepte meg (Kathy Horváth Lajos érdemes művész kíséretében). A nagykövet elmondta, nem véletlenül választotta ezt, a csillagok útmutatását kérő dalt a két, egymással vérrokonságban is lévő nép közös fejlődése számára. Mint mondta, meg­győződése, hogy a két ország előtt együtt nagy lehetőségek állnak: Mongólia hidat jelenthet Kína és Oroszország felé Magyarország számára, míg Mongólia számára Magyarország jelentheti az Európához vezető utat.

Szikszó polgármestere kijelentette: most azon van a sor, hogy az együttműködésre vonatkozó megállapodást tartalommal töltsék meg.

ÉM-SZK

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában