Helyi közélet

2016.08.09. 09:30

Sárlavina Múcsonyban - Árvízvédelemre, más forrásokból

Múcsony - Július végén „megismétlődött” a májusi vihar Múcsonyban. Az önkormányzat szeretné megelőzni a következőt.

Múcsony - Július végén „megismétlődött” a májusi vihar Múcsonyban. Az önkormányzat szeretné megelőzni a következőt.Az újabb sárlavina még nagyobb károkat okozott, mint az előző, az utakban s az ingatlanokban is. Két ház összedőlt, egy lakhatatlanná vált. A lakók levélben fordultak a polgármesterhez, azonnali intézkedéseket kérve (ezeket tételesen fel is sorolták) egy újabb, hasonló katasztrófa következményeinek enyhítésére.

– Az árvízvédelmi beruházások érdekében milliós nagyságrendű forrásátcsoportosításáról döntött a képviselő-testület – tájékoztatta lapunkat megkeresésünkre Viszlai Viktor polgármester. A kérdésre, miből „csíptek el”, felsorolta: elmaradnak majd rendezvények, önkormányzati beruházások, szűkítették az önkormányzati intézmények, a művelődési ház tervezett büdzséjét, az adható juttatások keretét. Az így keletkezett forrást az árvízveszély csökkentésre fordítják, illetve az azt szolgáló takarítási munkálatokra. A szociális bizottságot megbízták a két katasztrófa tapasztalatainak tételes összegzésével, illetve az azokból leszűrhető, megelőzést szolgáló lépések kidolgozásával. Ennek határideje: augusztus 19. Ugyanezen határidővel a képviselő-testület megbízta a polgármestert, az alpolgármestert és a bizottsági elnököket, hogy dolgozzák ki e konkrét beruházási, beavatkozási tervet. Ehhez, mint kérdésünkre Viszlai Viktor elmondta, jó alapot jelent az említett lakossági levél.

Egy korábbi cikkünkben írtunk egy kétgyermekes családról, amely a statikus szakértő véleménye alapján jobbnak látta kiköltözni a házából. Rákérdeztünk: kérésükre kaptak-e az önkormányzattól szükséglakást. Kiderült: igen, de nem fogadták el.

ÉM-SzK


Miskolc, Múcsony - Bár napok teltek el az újabb sárlavina második, múlt heti betörése óta, nyugodni nem tudnak az ott lakók.

Miskolc, Múcsony – Egy négygyermekes család otthona is összedőlt a Múcsonyban a csütörtöki felhőszakadás után. A település több utcájára sárlavina zúdult. Egy másik ház is összedőlt, a tulajdonosa azt mondta az RTL Híradónak: a családi öröksége veszett oda.

Múcsony - A két összedőlt házon túl közvetlen életveszélybe egyik sem került. Viszont azokat is folyamatosan figyelik.

Múcsony – A statikus, aki a csütörtöki vihar után egyenként végigjárta az érintett ingatlanokat, sem látott még ilyet.

Múcsony – „Úszik Múcsony!” – kaptuk a hírt olvasónktól. Valóságos égszakadást-földindulást éltek át csütörtök délben a múcsonyiak: a hatalmas felhőszakadást követően sáros víz hömpölygött végig a település utcáin. Az aszfaltos utat néhány helyen a víz felszedte, egy ház fala pedig kidőlt – tájékoztatták a Borsod Online-t a helybéliek.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában