Helyi közélet

2016.08.23. 15:33

Lassan nyomdában a 13., az Ötkarikás derű

Szikszó - Gyakorlatilag készen van Mező István karikaturista legújabb kötete, amely immár a 13. a sorban és az „Ötkarikás derű” címet viseli.

Szikszó - Gyakorlatilag készen van Mező István karikaturista legújabb kötete, amely immár a 13. a sorban és az „Ötkarikás derű” címet viseli.

Ebben a könyvben nem csak karikatúrák lesznek. Mező István

„Ebben a könyvben nemcsak karikatúrák lesznek, hanem az első 15 oldalon benne lesz az eddigi összes olimpiai bajnok Hajós Alfrédtól a női kajak négyesig” – magyarázta a szerző. „Ezzel az a célom, hogy ne csak szórakoztassak, hanem ismeretet is adjak. Tapasztalatból mondom: a magyar gyerek tudja, hogy ki az a Majka vagy Győzike, de nem ismeri Hajós Alfréd, Papp Laci vagy éppen Egerszegi Krisztina nevét.”

Volt már sportos kötete Mező Istvánnak, éppen 16 éve, a sydneyi olimpia környékén jelent meg. Nem mellékesen az első kötet 1998-ban látott napvilágot Parlamenti fricskák címmel. „Akkor jó hangulatú parlament volt, ott volt Torgyán doktor is” – emlékezett az egykori ország­gyűlési képviselő. Ez volt az egyetlen könyv, amit kiadó adott ki, azóta Mező István magánkiadásban osztja meg rajzait.

„Régebben ezer, most 500 példányban jelennek meg a könyvek, és fontos, hogy nem kereskedelmi és üzleti céllal adom ki” – mondta. „Sokkal inkább ismerősöknek és barátoknak osztogatom. Aki eljön hozzám és ha szépen megkér, annak adok egy dedikált példányt.”

Vannak további kötettervei Mező Istvánnak. Erről is beszélt a szerző: „Úgynevezett közéleti rajzokra biztatnak a barátok, ám részleteket nem akarok elárulni.”

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában