Helyi közélet

2016.08.26. 14:40

Koncertek, bormustra, ünnep Kazincbarcikán

Kazincbarcika - Színes programok szórakoztatták az érdeklődőket, és elismeréseket is átadtak.

Kazincbarcika - Színes programok szórakoztatták az érdeklődőket, és elismeréseket is átadtak.

Véget ért Kazincbarcikán az ország leghosszabb és legszínesebb fesztiválja, a 4. Kolorfesztivál augusztus 20-án, szombaton. Az előző napon, pénteken a Csík zenekar és Presser Gábor, Myrtill és a Swinguistique és a MagyarVista Social Klub is fellépett a nagyszínpadon, és megkezdődött a VIII. Barcikai Bormustra is.

Ünnep az ünnepben

Másnap, szombaton a nemzeti és állami ünnep alkalmából Kazincbarcika önkormányzatának képviselő-testülete több díjat is adományozott az arra érdemeseknek.

Az augusztus 20-ai programsorozat délelőtt ünnepi szentmisével kezdődött. Majd délután rendkívüli képviselő-testületi ülést tartott Kazincbarcika önkormányzata az Egressy Béni Művelődési Központ színháztermében. Az eseményen Szitka Péter, a város polgármestere köszöntötte a megjelenteket, ahol beszédében az állami ünnep fontosságát hangsúlyozta. Ezt követően a polgármester és Klimon István alpolgármester elismeréseket nyújtott át.

Eközben már javában zajlott a VIII. Bormustra a Fő téren, ahol a Tekergő zenekar gondoskodott a jó hangulatról, majd a Muzsikás együttes és vendégeik szórakoztatták az érdeklődőket. A több mint negyvenéves múlttal rendelkező formáció itthon és külföldön is elismert. A Prima Primissima díjas zenekar tagjai elárulták: rendkívül nagy figyelmet fordítanak a hagyományőrzésre és az értékek közvetítésére, éppen ezért tartanak évek óta énekórákat, ahol megismertetik a diákokkal az élő zene varázsát.

A muzsikások után Szitka Péter polgármester megszegte az új kenyeret, majd átadta a „Tiszta udvar, rendes ház” elismerő címeket is. Fél héttől a Miskolci Illés Emlékzenekar lépett a színpadra, ahol az Illés-slágerek mellett az „István a király” rockoperából is hallhattak részleteket a megjelentek. Őket követte Geszti és csapata, akik nélkül nincs Kolorfesztivál. A rapper ezúttal újabb zenei utazásra kalauzolta a rajongókat, akik a már jól ismert dalokra és a legújabb, „Létvágy” című album slágereire tombolhattak.

A rendezvény Kolor UV-show-val és tűzijátékkal zárult.

- ÉM -


A díjazottak

Kazincbarcika Város Polgármesterének Elismerő Oklevele kitüntetésben részesült dr. Falvassy György belgyógyász főorvos. A „Kazincbarcika Város Egészségügyéért” kitüntető díjat dr. Szuhai Zoltán háziorvos vette át. Idén „Kazincbarcika Város Közszolgálatáért” címet Nagy-György Tiborné, a Kazincbarcikai Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési és Fejlesztési Osztályának vagyon­nyilvántartási ügyintézője, vezető főtanácsosa kapta. Kazincbarcika Város Képviselő-Testületének „Elismerő Plakettjét” Neszádeliné Kállai Mária csipke- és viseletkészítő népi iparművész, Fignár Zoltán grafikus, a Fignár Fesztiváludvar megálmodója, valamint Adam Rams, Knurow polgármestere érdemelték ki. „Pro Urbe Kazincbarcika” díjban Husonyicza Gábor nyugalmazott MÁV-állomásfőnök, a Vajányi Lajos Bajtársi Egyesület elnöke és Varga Béla, a BorsodChem Zrt. HR- és kommunikációs igazgatója részesült.

A 4. Kolorfesztivál zárónapja alkalmából a programsorozat főszervezője, a Barcika Art Kft. támogatói diplomákkal köszönte meg partnerei segítségét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában