Helyi közélet

2016.08.19. 13:23

Jobbik: Szemétbiznisz hatósági közreműködéssel?

Hejőpapi, Miskolc - Bejárással egybekötött sajtótájékoztatót tartott szerdán a Jobbik a hejőpapi hulladéklerakónál.

Hejőpapi, Miskolc - Bejárással egybekötött sajtótájékoztatót tartott szerdán a Jobbik a hejőpapi hulladéklerakónál.

Lukács Attila, a Jobbik választókerületi elnöke elmondta: egy hejőszalontai lakos jelentette be még 2015-ben, hogy a hejőpapi hulladéklerakó hátsó kerítésén át évek óta lopják a szemetet. „Ezáltal fertőzések kerülnek be a településre. Ráadásul a becsületes lakosok mindennapjait mérgezi meg az innen kihordott szemét elégetéséből származó sűrű, fekete füst. A helyzet törvényellenes, tarthatatlan, amit az illetékes hatóságoknak meg kell szüntetni” – fogalmazott.

Hozzátette: Szabó Gergely, Hejőszalonta önkormányzati képviselője közleményben szólította fel az érintett hatóságokat, de a megoldás helyett a megyei rendőr-főkapitányság jó hírnév megsértése okán pert kezdeményezett ellene. „Az első tárgyalás már lezajlott, ahol az ellenzéki politikus felszólította a hatóságokat: ne azzal szemben lépjenek fel, aki jelzi a jogsértést, hanem azzal, aki elköveti – fogalmazott Lukács Attila.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában