Helyi közélet

2016.08.23. 21:19

Jobbik: a kormányfő tárja fel az igazságot a Voldemort-ügyben!

Budapest/Miskolc/Tiszaújváros - A Jobbik az igazság kiderítését és felelősségre vonást vár Orbán Viktor miniszterelnöktől az úgynevezett Voldemort-ügyben.

Budapest/Miskolc/Tiszaújváros - A Jobbik az igazság kiderítését és felelősségre vonást vár Orbán Viktor miniszterelnöktől az úgynevezett Voldemort-ügyben.

Volner János, az ellenzéki párt alelnöke keddi budapesti sajtótájékoztatóján szóvá tette, hogy a kormányfő nem hívta vissza parlamenti képviselői tisztségéből a korrupciós ügybe keveredett Mengyi Rolandot, miközben "buzgón kovácsbélázik", és hasonló intézkedést vár a Jobbiktól.

Mint mondta, szeretnék tudni, hogy ki állította le a kormánypárti politikus tettenérését, s hogy ehhez volt-e köze Polt Péter legfőbb ügyésznek vagy az adóügyeket felügyelő Tállai András államtitkárnak.

A jobbikos politikus szerint a miniszterelnöknek azt is ki kellene derítenie, hogy kikkel játszhatott össze az uniós forráselosztással foglalkozó Miniszterelnökségen Mengyi Roland, aki szerinte önállóan nem készíthette elő az ügyletet.

Volner János felhívta a figyelmet arra: ennél a korrupciós esetnél 90 százalékot meghaladó volt a visszaosztás, míg általában "beérik a Fidesz-közeli résztvevők" 30-40 százalékkal is. Kérdés, hogy ez éves szinten milyen nemzetgazdasági károkat jelent - vetette fel.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában