Helyi közélet

2016.08.14. 21:57

Beleszólhattak az előadásba Tarcalon

Tarcal - A Csavar Színház hozta el Tarcalra A nagyidai cigányokat.

Tarcal - A Csavar Színház hozta el Tarcalra A nagyidai cigányokat.

Az előadást a Zempléni Fesztivál közönsége láthatta a hétvégén.

Nem kell más

„A színházhoz nem kell más, mint három deszka, két színész és egy közös szenvedély.” A csallóközi Csavar Színház Lope de Vega mondását választotta mottójául.

A társulatuk zenés, interaktív előadással érkezett a Zempléni Fesztivál „vándor­előadásának” keretében szombaton, a tarcali szabadtéri színpadra. Kicsik és nagyok Arany János örökbecsű műve, A nagyidai cigányok „csavaros” előadásán vehetett részt. Gál Tamás rendező elgondolása nyomán a közönség végig aktív részese volt a színpadon folyó történetnek.

A nevetés sem maradt el: a darab Arany János felülmúlhatatlan humorának ékes példája. A történet ez: a magyar katonák már nem bírván tartani Nagyida várát, a helyi cigányságra bízzák, őrizzék, védjék, míg ők élelmet szerezvén visszatérnek. Az eladásból kiderült, hogyan jár túl Csóri vajda a magyarok és a labancok eszén. A előadás sajátossága, hogy eredeti cigány nyelven, illetve magyarul csendült fel az autentikus cigány zene, amelyet Bodonyi András gyűjtötte Szepsi környékéről.

- ÉM-SZB -


Sárospatak - Pénteken este hivatalosan is kezdetét vette a sárospataki Rákóczi-várban a 25. Zempléni Fesztivál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában