Helyi közélet

2016.08.31. 14:53

Akár 25 milliót is dobhat az új út a miskolctapolcai villa értékén

Miskolc - „A Viola utca esetében kifejezetten előnyös az útépítés, a régi lépcső ugyanis nagyon leromlott állapotban volt” - áll a miskolci önkormányzat közleményében a miskolctapolcai beruházással kapcsolatban, ám úgy tűnik nem csak a város járt jól azzal, hogy új út épült az utcában önerőből, hanem a beruházást finanszírozó ingatlan tulajdonosa is.

Miskolc - „A Viola utca esetében kifejezetten előnyös az útépítés, a régi lépcső ugyanis nagyon leromlott állapotban volt” - áll a miskolci önkormányzat közleményében a miskolctapolcai beruházással kapcsolatban, ám úgy tűnik nem csak a város járt jól azzal, hogy új út épült az utcában önerőből, hanem a beruházást finanszírozó ingatlan tulajdonosa is.

Minimum tíz, de akár húsz-huszonöt százalékkal is drágább lehet az a ház, ahová kocsival el lehet jutni - írta meg a Népszabadság Online annak kapcsán, hogy a miskolctapolcai Viola utcában elbontották az erősen lejtő szakasz közepétől a főútig vezető lépcsősort, és újraaszfaltozták az utat - éppen a Miskolci Ingatlankezelő Zrt. vezérigazgatójának, Szélyes Domokos családjának házáig, egy méterrel sem tovább. A nol.hu által megkérdezett iparági szakértő szerint néhány millió forintból már meg lehet építeni egy ekkora útszakaszt, viszont az ingatlan értékén ennél jóval többet dob az, hogy most már autóval is megközelíthető. A környéken körülbelül nyolcvan-százmillió forintot ér egy ilyen kaliberű villa, vagyis az aszfaltút akár 25 millió forintot is emelhet az értékén.

Ahogy arról a Borsod Online is beszámolt, a lakók megkérdezése nélkül bontották el a lépcsősort a Viola utcában, majd aszfaltozták újra az utat, ám nem az utca teljes hosszában, hanem csak a miskolci önkormányzati cégvezető családjának kapubejárójáig. Az utca lakói felháborodva vették tudomásul a változást: korlát és lépcső nélkül nemcsak nehézkessé, hanem balesetveszélyessé is vált a közlekedés az erősen lejtő útszakaszon.

Itt sok idős ember lakik, eddig a lépcsőn szépen leóvatoskodtunk a postáig, gyógyszertárig. Most azonban félúton kiszaladnak alólunk a lépcsők és egy meredek úton kellene lefelé haladnunk. Tudja milyen az, amikor pipiskedik az ember és szinte centiket tud csak araszolva megtenni, mert fél, hogy hanyatt esik?”

- nyilatkozta a Népszabadságnak az ominózus villa szomszédságában élő férfi. Az utcában élők a város jegyzőjéhez fordultak panaszaikkal, és megkeresték az önkormányzati képviselőjüket is, de választ nem kaptak kérdéseikre. A Népszabadság megkeresésére Szabó Máté, a miskolci városháza sajtóosztályának vezetője azt nyilatkozta, hogy útépítés nem közpénzből, hanem önerőből történik. A munkákat pedig nem Szélyes Domokos, a MIK Zrt. vezérigazgatója kezdeményezte és végezteti, hanem az utcában lakó édesapja.

Miután országos hír lett a Viola utcai útépítésből, a miskolci önkormányzat közleményben közölte, hogy beruházás önerőből valósult meg, és mivel "ez a takarékos közpénz-felhasználás szempontjából is indokolt", így megadták az engedélyt az útépítéshez, de a közlemény szerint egyébként is minden esetben megadják a hozzájárulást, függetlenül az ingatlantulajdonos kilététől. Önkormányzati engedély birtokában pedig az útépítésről már nem szükséges kikérni az ott lakók véleményét.

- Figyelembe véve a lakossági jelzéseket, az önkormányzat az út mellé egy keskenyebb lépcsőt épít és kijavítja a megmaradt felső szakaszt. Így télen a gyalogosok már nem az erősen megrongálódott, balesetveszélyes, hanem a felújított lépcsősoron tudják majd megközelíteni a gyógyszertárat és az orvosi rendelőt - zárta közleményét az önkormányzat.


Miskolc – Új utat építtetett magának a városi cég vezetője? Az önkormányzat szerint önerős beruházás volt.

Miskolc - A lakók megkérdezése nélkül bontottak el egy lépcsősort egy miskolctapolcai utcában – a helyére autóutat építtetett az egyik önkormányzati cég vezetőjének családja, a saját költségén. Az utcában élők szerint a domboldal nagyon meredek, lépcső nélkül csak nehezen lehet közlekedni rajta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában