Helyi közélet

2016.08.26. 07:38

A hospice-nak segítettek Miskolcon

Miskolc - Tucatnyi gyerek dolgozott csütörtökön az Erzsébet Hospice Otthonban, hogy segítse az osztály munkáját.

Miskolc - Tucatnyi gyerek dolgozott csütörtökön az Erzsébet Hospice Otthonban, hogy segítse az osztály munkáját.

Míg a tanárra vártak, a fiúk sakkoztak, a lányok az eszközöket rendezgették. Az asztalon sok-sok ecset, színes szalvéták, zsírkréta, színes ceruza sorakozott. Volt, aki saját ötlettel érkezett, otthonról hozott karkötőfűző-készletet, valamint egy olyan kézműves játékot, amiből sablon – és vasaló – segítségével figurák készíthetők. Az egyik lány szerint ez „valami vasalós izé”, de mindenképp szép ajándéktárgy lesz belőle. A lényeg pedig ez volt, hiszen a csütörtökön elkészített festményeket, karkötőket, hűtőmágneseket, képeket szeptember 17-én a szirmai főzőversenyen árulja majd a Semmelweis Kórház Erzsébet Hospice Otthona. A cél, hogy az osztály számára adományokat gyűjtsenek.

Első szóra szívesen jöttek a fiatalok segíteni." Dulibán Lászlóné

Első szóra

A kézműves műhely Dulibán Lászlóné teamvezető ötlete volt, a hospice-ban dolgozók gyermekeit hívta meg, hogy készítsék el az ajándéktárgyakat. „Első szóra szívesen jöttek a fiatalok, hiszen ismerik egymást, gyakran találkoznak, mivel sokszor szervezünk közös kirándulásokat, programokat az itt dolgozók családjai számára” – mesélte Dulibán Lászlóné.

Megtudtuk, a csütörtöki programnak nem csupán az adománygyűjtés volt a célja, de az ajándéktárgyakból karácsonyra is tartalékolnak. Az osztály karácsonyi ünnepségén majd ezek kerülnek a fa alá – mondta Dulibán Lászlóné.

A kézműves műhely kisdolgozóit egy kis süteménnyel is meglepték. Jó társaságban, finom édességek mellett a munka is könnyebben ment. Mata Edit 14 éves, ő karkötőt készített színes gumikból. A hozzávalókat otthonról hozta, valamikor sláger volt ezeket gyártani, mára megunta, de a jó cél érdekében csütörtökön újra gyártott néhányat.

- ÉM-NSZR -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában