Helyi közélet

2016.07.25. 09:30

Sárlavina Múcsonyban - Jó lenne szeptemberre a sajátjukban!

Miskolc, Múcsony - A kivitelezői költségvetés kész, ha a biztosító állja a költségeket, a K.V Kft. egy hónap alatt kijavítja a házat.

Miskolc, Múcsony - A kivitelezői költségvetés kész, ha a biztosító állja a költségeket, a K.V Kft. egy hónap alatt kijavítja a házat.

Május végén hirtelen lezúduló csapadék pusztított Múcsony több utcájában, kárt okozva az utakban, hidakban, csapadék-elvezető árkokban, s az Ady utca több portáján, házaiban. Legfőképp egy négygyermekes családéban. Az otthon tartózkodók az ablakon át kényszerültek menekülni a házba is bezúduló szennyes iszap elől. Gyakorlatilag mindenük odalett. Az Észak-Magyarországnak abban próbált segíteni, hogy felkért egy statikus építészt, aki haladéktalanul felmérte a károkat, elkészítette a statikai tervet, amely alapján az általa felkért kivitelező cég kivitelezői árajánlatot készített.

A döntésen múlik

A berentei telephelyű K.V Kft. ügyvezetője, Kovács Ferenc elmondta, a kiviteli árajánlat végösszege 10 340 849 forint. Amennyiben az összeget állja a biztosító, ők egy hónap alatt elvégzik a helyreállítást.

– Hétfőn eljuttattam ezt az utolsó dokumentumot is a biztosítóhoz, ahol az ügyintéző azt mondta, akkortól számított tizenöt napon belül döntenek. Nagyon remélem, hogy minden rendben lesz, mert az átmenetileg biztosított lakásban fűtési lehetőség sincs, nem szeretnék kályhákra költeni.

Jó lenne, ha már szeptemberben, iskolakezdéskor a saját házunkban lakhatnánk – mondta a négygyermekes édesanya.

ÉM-SzK


Múcsony - A négygyermekes család átmenetileg önkormányzati bérlakásba költözött.

Múcsony - Az Észak-Magyarország által felkért statikus megnézte a négygyermekes család iszappal elöntött házát.

Múcsony - Múlt kedden sárlavina pusztított Múcsonyban. Demeter Zoltán a helyszínen járt.

Múcsony - Tizenöt házban keletkeztek károk, ám a legrosszabbul egy négygyermekes család járt.

Múcsony - Elszabadult a pokol Múcsony egy részén a múlt héten.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában