Helyi közélet

2016.07.23. 16:36

Nyílt nap az edelényi rendőrkapitányságon

Edelény - Az Edelényi Rendőrkapitányság kisiskolások számára nyílt napot tartott.

Edelény - Az Edelényi Rendőrkapitányság kisiskolások számára nyílt napot tartott.

Az Edelényi Szociális Szolgáltató Központ Család - és Gyermekjóléti Szolgálata általa szervezett táborban vakációzó gyerekek 2016. július 20-án 9 órai kezdettel látogatást tettek az Edelényi Rendőrkapitányságon, ahol Szabó Péter r. főtörzsőrmester kalauzolta végig őket.

Az érdeklődő gyermekek betekintést nyertek a rendőri munkába, valamint tájékoztatást kaptak arról, hogy egy esetleges veszélyhelyzet esetén hogyan tudnak segítséget kérni.

A program interaktív volt, amelynek keretén belül megtekinthették a csapatszolgálati védőeszközöket, a rendőri kényszerítő eszközöket, valamint belülről is megnézhették a rendőrautókat.

A gyermekek véleménye szerint különösen érdekes volt számukra a bűnügyi technikusi munka, amelynek bemutatása során mindenki hazavihette emlékként az egyik ujjáról készített lenyomatát, amelyet egy erre a napra készült papírlapon rögzítettek.

A program zárásaként a rendőrök a gyermekeknek a megyei balesetmegelőzési bizottság által biztosított apróbb ajándékokkal kedveskedtek.

- Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában