Helyi közélet

2016.07.02. 09:52

"Na végre, hogy már látni, mi hol van!"

Miskolc - Új irányjelző táblák és térkép is segíti a betegek tájékozódását a Semmelweisben.

Miskolc - Új irányjelző táblák és térkép is segíti a betegek tájékozódását a Semmelweisben.

Aki korábban járt a Miskolci Semmelweis Kórházban, jó ideig bolyonghatott, mire rátalált a keresett intézményi egységre. Nem kevéssé volt bolond a helyzet, amikor Diósgyőrből a III-as belgyógyászati osztályt 2013-ban beköltöztették a Csabai kapuba. Akkor – olvasói panasz nyomán – egy riport kapcsán mi is háromszor jártunk körbe egy pavilont potyán, ám semmi sem jelölte a beköltöztetett osztályt, amely ráadásul időközben a II-es részlegévé lett.

Az időleges táblát is festették még… Nos, azóta ennél lényegesebb változások is történtek a Semmelweisben, a B.-A.-Z. Megyei Kórházzal közös szakmai harmonizáció jegyében. Osztályok szűntek meg, s jöttek helyükbe újak, az építkezések idején átmeneti helycserék is voltak. Ráadásul a felújításoknak, bővítéseknek köszönhetően ma már szinte rá sem lehet ismerni a korábbi pavilonokra. Ami persze jó, csakhogy nem könnyítette meg az eligazodást. Ám ennek most már vége!

Kedvező visszajelzéseket kapunk a változásról.” dr. Tiba Sándor

Táblák és térkép

Az osztályok költözésének befejeztével a napokban elhelyezték az utolsó, betegek tájékozódását segítő új eligazító táblát is. Az osztályok megközelíthetőségét jelölő táblákon túl a főbejárathoz egy intézményi térkép is került. A kivitelezésért a kórház 850 ezer forintot fizetett ki, saját forrásból, ez volt a beérkezett három árajánlat közül a legkedvezőbb.

Dr. Tiba Sándor főigazgatótól tudjuk, azóta több ilyesfajta jelzés is érkezett hozzájuk: "Na végre, hogy már látni, mi hol van!"

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában