Helyi közélet

2016.07.23. 16:04

Közösen gondolkodva ismertté tenni

Kács - Tovább népszerűsítenék a hungarikum kaptárköveket.

Kács - Tovább népszerűsítenék a hungarikum kaptárköveket.

Nemcsak a Magyar Értéktárba, júniusban a Hungarikumok közé is bekerültek a kaptárkövek és a bükkaljai kőkultúra, ezért a napokban a kaptárkövek védelmében, turisztikai, kulturális hasznosításában érintett szervezetek képviselői találkoztak Kácson. Poczik Mónika, a Kaptárkő Egyesület munkatársa elmondta, az első megbeszélésen a résztvevők megfogalmazták, jó volna együttműködést kialakítani, főként a környék turizmusának fellendítése érdekében, például egymás programjait népszerűsítve.

Hatvani Gábor, az egyik kácsi vendégház tulajdonosa elárulta, azokat hívták meg a munkamegbeszélésre, akik tevékenysége kapcsolódik a kaptárkövekhez. Érkeztek résztvevők Szomolyáról, Poroszlóról, Egerből, Mezőkövesdről, Kácsról és Tibold­darócról is. Egyelőre arra jutottak, hogy mindenki keres olyan magánszemélyeket, szervezeteket, akikkel közösen gondolkodva még inkább ismertté lehet tenni ezeket a természeti értékeket. A későbbiekben akár közös projektet is lehet alapozni a kapcsolatfelvételre.

- ÉM-TB -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában