Helyi közélet

2016.07.01. 19:43

Közfoglalkoztatás: speciális program indul Harsányban

Harsány - Harsány lesz az egyik helyszíne az újonnan, pilotjelleggel elindított speciális közfoglalkoztatási programnak.

Harsány - Harsány lesz az egyik helyszíne az újonnan, pilotjelleggel elindított speciális közfoglalkoztatási programnak.

A Kormány célja a teljes foglalkoztatás megvalósítása: ennek érdekében a közfoglalkoztatásba nehezen bevonható személyek foglalkoztatását és foglalkoztathatóságát kívánja fejleszteni oly módon, hogy számukra a közfoglalkoztatás mellett munkaerőpiaci, szociális és egészségügyi szolgáltatásokat nyújt.

Két lépcsőben

A speciális közfoglalkoztatási programot két lépcsőben kívánják megvalósítani. Az első körben pilotprogram keretében a program hasznosságát, eredményességét kívánják tesztelni, országos kiterjesztése csak ezt követően, ennek tapasztalataira alapozva indulna el. A pilotprogram 5 hónapos időtartamra 4 megyében indul. Harsány is részese lett ennek a pilotprogramnak: a településen lesz az egyik közfoglalkoztatási pont, ahol a községben és a környező településeken lévő halmozottan hátrányos helyzetű személyek foglalkoztatása válik biztosíthatóvá. A speciális közfoglalkoztatási pontot az önkormányzat tulajdonát képező Hunyadi utcai ingatlanban alakítják ki, ahol egy beruházás keretében 20 ember alkalmazásának a feltételeit teremtik meg jelenleg a szakemberek.

– Nagy öröm számomra, hogy lehetőséget kapunk a program elindítására, hiszen így a településen mindenki számára tudunk az egészségügyi állapotának, képzettségének megfelelő munkát biztosítani – hangsúlyozta Szabó Gergely polgármester.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában