Helyi közélet

2016.07.11. 15:27

Vakáció, Ó!

<strong><em>Gondolkodóba ejt, vajon mi értelme lenne a nyári szünet megrövidítésének. Merthogy ez az ötlet újra felmerült az oktatás vezetőiben. Most arra hivatkoznak, a szegényebb gyerekeknek nincs lehetőségük táborokba menni, céltalanul töltik napjaikat a hosszú nyári vakáció alatt. </em>Hegyi Erika írása.</strong>

Gondolkodóba ejt, vajon mi értelme lenne a nyári szünet megrövidítésének. Merthogy ez az ötlet újra felmerült az oktatás vezetőiben. Most arra hivatkoznak, a szegényebb gyerekeknek nincs lehetőségük táborokba menni, céltalanul töltik napjaikat a hosszú nyári vakáció alatt. Hegyi Erika írása.

Az elképzelések szerint a rövidebb nyári szünet hosszabb télit és őszit eredményezne. De akkor mi is az értelme az egésznek? A céltalan nap ugyanannyi lenne, csak éppen más évszakra tolódna. Egy korábbi államtitkár a szülők rövid szabadságával indokolta a nyári szünet megkurtításának a tervét. De ezzel is ugyanaz a helyzet. Ha a szabadság nem nyárra kell, hanem télre és őszre, akkor megint csak értelmetlen a reform. Ráadásul a nyár arról híres, hogy olykor a hőmérséklet felszökik 30 fok fölé is. Kíváncsi vagyok arra a diákra, aki tikkasztó kánikulában képes matekpéldákat vagy nyelvtani teszteket megoldani. Mert a magyar tantermek nem arról híresek, hogy légkondi biztosítja bennük a kellemes hőmérsékletet.

Talán más a megoldás a problémákra: színvonalas iskolai és napközis táborokat kellene működtetni úgy, hogy azok minden gyerek számára elérhetőek legyenek. Csak az kérdés: ad-e erre valaki pénzt?

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában