Helyi közélet

2016.07.27. 14:20

Konvenció

<em>A köztársaságpártiak már letudták, most a demokratákon a sor. Természetesen az Egyesült Államokról van szó, arról az országról, ahol minden privilégium. Ott bárki szidhatja az elnököt, az elnökjelölteket, a kongresszus tagjait, Amerikában még az azonos színezeten belüli lázadások is természetesek</em>. <strong>Kolodzey Tamás jegyzete</strong>.

A köztársaságpártiak már letudták, most a demokratákon a sor. Természetesen az Egyesült Államokról van szó, arról az országról, ahol minden privilégium. Ott bárki szidhatja az elnököt, az elnökjelölteket, a kongresszus tagjait, Amerikában még az azonos színezeten belüli lázadások is természetesek. Kolodzey Tamás jegyzete.

A republikánusok egyik prominens személyisége, Ted Cruz szenátor a saját konvencióján állt a pódiumra és jelentette be, hogy nem támogatja a saját fajtáját, Donald Trump botrányhőst, aki mellesleg milliárdos, üzletember, író, médiaszemélyiség és most a fejébe vette, hogy az USA elnöke lesz.

Az ellentábornak is megvan a maga „keresztje”: Bernie Sanders. A washingtoni felsőház tagja nem nyugszik bele abba, hogy Hillary Clinton lesz pártjának elnökjelöltje, ezért folyamatosan cirkuszol. Megsértődött, mert tömörülésének vezetői az előválasztási kampányban a volt first lady és külügyminiszter javára manipulálták a folyamatot – holott jól tudja, abban az államban él, ahol a lobbisták mindenbe beleütik az orrukat. Persze senki ne gondolja azt, hogy az odaát történő cselekedetek mögött részben nincs tudatosság: a botrányok is kellenek, ezek velejárói az elnökválasztó folyamatnak. Hiszen az a személy érhet célba, akiről többet beszélnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában